Brev som riktar…/Inställn

 jinside21.jpg

Välkommen.

Det finns flera uppfattningar och inställningar till Bibeln. Människor sätter sig ofta över Bibeln. Och när de gör det betyder det att de tycker att deras förnuft skall få avgöra, vad de kan acceptera. denna inställning är mycket mycket vanlig bland människor. Det är inte rätt anser jag. När man gör så, så reducerar man Bibeln.

Många ställer sig också bredvid Bibeln, och då man gör det tänker man: Bibeln angår inte mig. Man är likglitig inför Bibeln, och det är inte heller bra. Så gjorde också jag en gång, visst hade jag biblar, men inte läste jag i dem. Den förblev oanvänd under lång tid, och tänk, vad jag missade.

Det finns en inställning till och det är att ställa sig under Bibeln. Vad innebär det då? Jo, det är en inställning att ta tag i Bibeln och försöka förstå och reda ut vad man vill veta. Det är en ödmjuk inställning, utan förutfattade meningar. Den människa som har den ödmjuka inställningen kommer att finna att Bibeln talar till henne.

Bibeln är en bok och ett brev från Gud till oss. Evangelium innehåller goda och glada nyheter. I detta budskap som evangelium ger får vi veta att Gud älskar oss.

Ja Bibeln kan vara svår, mycket svår att förstå i mångt och mycket, men den som är vetgirig och positivt inställd kommer att få frälsning och kommer att få den helige Andes hjälp med att förstå vad den läser. Det finns bibelstudieplaner, uppbyggelselitteratur och mycket mer. Framför allt ger den svar på frågan som många ställer sig: Hur skall jag bli frälst?

Jesus säger:

 *Herrens Ande är över mig. Han har utvalt mig att komma med ett glädjebud till de fattiga. Han har sänt mig för att ge de fångna frihet, de blinda sin syn, och för att befria de förtryckta och utropa ett frihetens år från Herren.* Luk 4::18-19

One thought on “Brev som riktar…/Inställn

  1. Hej Maria!
    Som du redan vet så hade jag felaktiga tankar om Bibeln:(
    Idag älskar jag Bibeln och har börjat faktiskt förstå en hel del…

    Det har inte gått en dag utan Bibelläsning för mig under den senaste 19 dagar!

    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.