Det gamla och Nya Förbundet/Kristus

 

 

Vad är bibelns röda tråd? Där bibeln börjar, där börjar också kärleken. Och den platsen den börjar på är i Lustgården. Och där i Lustgården börjar begynnelsen på LIDANDET. Det lidande som övergår mänskligt förstånd.

Gud kände ett oerhört lidande då allt gick fel i den lustgård han hade skapat för människan. Gud är kärleken och han ropar till oss alla: Var är du? Satan är ju glad förstås, för han är ju så dum så han tror ju att Gud inte skall kunna ta tillbaka makten. Vad bibeln därför handlar om är det BLODSFÖRBUND som kommer genom hans Son, Jesus Kristus.

Det är detta som bibeln handlar om: Det nya livet, den röda tråden, Korset och blodet och Guds vilja för människan. Man kan läsa Gamla Testamentet utan att förstå det, och man kan tycka att det är en gammal uttjänt bok som inte har något speciellt innehåll, men man kanske inte har den helige Ande i sig och kan därför inte förstå vad texten vill säga.

Nuförtiden har vi väldigt mycket av politik, religiositet, personlig stolthet; ja det är precis som förr… Fariseer och sadukkeer och alla möjliga lagvrängare och maktpersoner fördömde det som Gud ville göra. De ville inte lära känna Gud och rätta sig efter honom eller förstå hans vilja, så är det idag också.

Redan i Moseböckerna har vi Mose som skriver om Jesus, den som skall komma! Det är många som förkastar både början och slutet på bibeln. Jesus sade då han uppstod och mötte lärjungarna och andra: “Det är, såsom jag sade till er, medan jag ännu var bland er,att allt måste fullbordas, som är skrivet om mig i MOSE LAG och HOS PROFETERNA och i PSALMERNA./ (Luk 24:44)

Jesus förklarar att Gamla Testamentet handlar om honom. Lärjungarna har svårt att fatta detta för detta har de inte fått någon undervisning om i synagogan, men JESUS vet! Och varför? Jo, för att Jesus öppnade deras sinnen! Läs i Lukas 24:45-47 där Jesus säger att :

Messias skulle lida och på tredje dagen uppstå från de döda och att bättring till syndernas förlåtelse i hans namn skulle predikas bland alla folk och först i Jerusalem.

 På detta sätt länkade Jesus samman det gamla förbundets skrifter med det nya förbundets stora händelse. Det Gamla testamentet berättar om det som SKALL HÄNDA. Det NYA Testamentet berättar om det som HAR HÄNT. Röda tråden… bibeln….

2 thoughts on “Det gamla och Nya Förbundet/Kristus

  1. Hej Mandy. Att inte springa före Gud…ja det är svårt så man får skärpa sig ibland då man vill så mycket. Tack för ditt besök! Stor kraam till dig! /Maria

  2. Ja det är det bästa som finns. Det viktigaste är att man frågar Gud va man ska göra och inte går före Jesus. Vi ska ju vara hans efterföljare. Skönt att du skriver ibland på min blogg. Ha en underbar kväll. Allt gott i herren, Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.