Det gamla och Nya förbundet /Jesus

 David Wilkerson, Det Nya Förbundet  del 2

Psalm 89:20 ger oss ett exempel på samtalet mellan fadern och sonen:

Du talade en gång i en syn, du sade till dina trogna: Jag kröner en hjälte, jag upphöjer en yngling ur folket.

Fadern säger till sin son: – Det här är något hemlighetsfullt jag nu skall säga till dig.

Mänskligheten kommer att bli svag och eländig på grund av sin synd.

Det kommer att bli helt nertygn och hjälplös i sin strävan att finns vägen tillbaka till mig.

Så jag utser dig till min helige och till att hjälpa dom. Jag sänder dig till dom, du som är starkare än dem, för att föra dem tillbaka in under min gunst.

-Här ser vi i enkla drag Guds primära syfte med att utforma det nya förbundet. Det var att återvinna en förlorad mänsklighet från djävulens våld.

Vår himmelske Fader var villig att låta sin älskade skapelse gå förlorad till helvetets makter. Så han gjorde en befrielseplan, en plan som kom direkt från hans kärleksfulla hjärta, innan denna världen skapades.

Därefter hör vi Sonens egna villkor för kontraktet:

…därför säger jag : Jag är här. I bokrullen står vad jag skall göra. Gärna gör jag din vilja, min Gud, jag har din lag i mitt hjärta (ps 40:8-9)

*Jesus svarar alltså Fadern:- Du har visat mig att mänsklighetens räddning kommer att läggas på mina axlar. Du sänder mig för att rädda de frihetsberövade, hela dem som lider, förstöra sataniska fästen och försona skapelsen med dig. Far, jag accepterar detta uppdrag att vefria de förlorade. Och jag tar emot den makt och styrka som du kommer att ge mig för att fullfölja denna uppgift.*/Detta förbund slöts också med oss eftersom vi är ett med Kristus genom tron. .D W/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.