Det Gamla och Nya förb./ Rom 7:9-13

 

 Synden har alltid fört människan bakom ljuset genom att utnyttja lagen. Orden här  är verkligen sanna, Läs dem igen. Synden är verklig, ja synden är verklig och hemsk. Lagen är nödvändig men människor vill inte inte veta av den.
Låt oss se lagen ur en vidare synvinkel- i ljuset av Guds nåd och barmhärtighet. Gud vill skydda oss från det som skadar oss.
Att dö från köttet är inte lätt.

Det står i Romarbrevet:

Rom 7:9  Jag levde en gång utan lag; men när budordet kom, fick synden liv,

Rom 7:10  och jag hemföll åt döden. Så befanns det att budordet, som var givet till liv, det blev mig till död;

Rom 7:11  ty då synden fick tillfälle, förledde den mig genom budordet och dödade mig genom det.

Rom 7:12  Alltså är visserligen lagen helig, och budordet heligt och rättfärdigt och gott.

Rom 7:13  Har då verkligen det som är gott blivit mig till död? Bort det! Men synden har blivit det, för att så skulle varda uppenbart att den var synd, i det att den genom något som självt var gott drog över mig död; och så skulle synden bliva till övermått syndig, genom budordet.

 /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.