Det finns bara en Gud; säger Herren

eye2.jpg

Avgudadyrkan… Hjälplösa avgudar… Det står mycket, mycket i bibeln om avgudadyrkan.

Jag håller på att läsa profeten Jesaja igen, och det är en underbar bok det med. Herren säger genom Jesaja:

Jes 44:9 “Vilka dårar de är, som gör sig bilder av hjälplösa avgudar. Varken de själva eller deras gudar har något förstånd. Det är inte underligt att alla som tillber dem måste stå där med skam.”

Jes 44:10 “Vem utom en dåre gör sig en gud som inte kan hjälpa honom det minsta!”

Jes 44:11 “Alla de som tillber sådana ska stå inför Herren med skam, tillsammans med dem som har gjort dem. Alla ska de stå där i skräck.”

Jes 44:12-17 “Smeden står vid sitt städ och hamrar till en avgud med all sin kraft. Han blir hungrig och törstig, trött och matt. Snickaren tar mått och sätter ut märken för att göra sig en avgud. Han hugger först ut den grovt och formar den sedan som en människa i all hennes glans. Så får han en underbar avbild att sätta upp i huset.

Han högg ner cedrar, utvalda cypresser och ekar, och han planterade nya att vattnas av regnet och växa upp och förnya skogen. Efter all denna omsorg använder han en del till ved för att värma sig och baka sitt bröd.

Men av annat gör han en gud åt sig, en gud som människor skall tillbe!

En avgudabild att falla ner inför! Hur är detta möjligt?

Av samma träd som han värmer sig med och använder till att laga sin mat gör han sig en gud!

Och han faller ner inför den och ber och säger:

” Hjälp mig! Du är min gud!”

**Gud vill att vi ska tjäna honom som är vår skapare (Jes 17:7; 40:28; 43:15; 45:9). Avgudadyrkare gör motsatsen:

De tjänar, eller tillber, något de själva tillverkat i stället för den Gud som har skapat dem. Skaparen har själv betalat priset och befriat oss från den synd vi begått mot honom. En avgud kan inte skapa något och inte heller friköpa oss från synd.

Har du dina egna avgudar? Låt inte lura dig av rikedom, berömelse, och inflytande. Den som väljer sin egen Gud bedrar sig själv. En sådan “gud” har ingen positiv inverkan på tillvaron.

“Övermod följs av nederlag, högmod går före fall.” /Ordspr 16:18

One thought on “Det finns bara en Gud; säger Herren

  1. Amen du har så rätt igen om det här med att det bara finns en Gud och det är Jesus Kristus vår Herre!
    sakarja 14:9 jesaja 43:10-11 2 mos.3:14, 2 mos.34:14, Jesus påstod inte att vara en ny Gud utan han gjorde ANSPRÅK PÅ ATT VARA DENNA “JAG ÄR”, och detta gjorde att judarna ville döda honom de kunde inte förstå att Jesus kunde vara FADERN MEN JESUS SA DET KLART TYDLIGT TILL LÄRJUNGARNA!” så länge har jag varit med er och ni vet fortfarande inte vem jag är säger han till dem när de säger till honom att visa dem fadern!! EN GUD EN TRO ETT DOP!!! BRODER SAMMY!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.