Bön/ Bön och bönesvar

praying_hands_1.jpg

Bön. Tror du att Gud svarar på bön?

Jag tror på att vi kan förändra ett helt land på grund av att vi ber. Jag tror på bönens makt. Jag vet att Gud svarar på bön. Ibland får man vänta länge, ibland kortare tid innan bönesvaret kommer. Då gäller det att ha tålamod. Själv väntade jag i flera år på ett bönesvar då det gällde en familjemedlems förändring. Då bönesvaret dröjde så förstod jag ändå att Gud skulle svara jakande på min bön och jag fick börja tacka.

Gud säger att man skall be och tacka och att man skall tacka för det man inte kan se; man lägger allt i hans hand, och se, så småning om kommer det ett svar. Eftersom Gud och vi har olika tidsperspektiv så kan det bli jobbigt för oss människor.

Vi kan inte tvinga Gud att göra vad vi önskar. Det vi får är gåvor av nåd. Vi kan läsa massor i Gamla och Nya testamentet om fasta och bön och om bönesvar.

Vår Mästare och Herre fastade och bad personligen för att Han skulle bli ett föredöme för oss. Vart vi än är idag och vad vi än bär på för problem kan vi få andlig och lekamlig hälsa, om vi sätter vår förtröstan till Jesus Kristus.

Vår allra förnämsta källa, när det gäller undervisning om fasta och bön i den första församlingen, är Apostlagärningarna. Det är tydligt, att de troende där verkligen tillämpade bön och fasta.

Vi kan läsa ur Apg 1:14

*Alla desa höllo endräktigt ut i bön tillika med Maria, Jesu moder, och några andra kvinnor samt Jesu bröder.*

Vår Herre Jesus Kristus fastade och bad i fyrtio dagar innan han började sin offentliga verksamhet, Matt 4:2

Mose bad och fastade i fyrtio dagar innan han gick åstad för att ta emot de tio budorden, 2 Mos 34:28

Elia, eldsprofeten, fastade i fyrtio dagar och nätter på berget Horeb. Alla dessa fastade för att kunna utföra stora ting för Gud.

Deras fasta födde tro som segrade mitt i lidande, prövningar och besvärligheter och den helige Ande utrustade dem med kraft att utföra under, bota sjuka och lama och att uppväcka döda.

Vi går in i bön och fasta med djup längtan om att få erfara den helige Andes kraft. Detta skapar en djärvhet, ett mod utan fruktan eller räddhågsenhet och en vilja att göra Guds vilja.

Var alltid glada, be ständigt och tacka hela tiden Gud. Gör så, det är Guds vilja i Kristus Jesus. /1 Thess 5:16-18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.