Bibelord / Rom 8:35; lidande ; 36-39

lithse2s2.gif

Gud står på vår sida.

“Vem kan då någonsin stänga oss ute från Kristi kärlek? När vi upplever svårigheter och olyckor, när vi förföljs eller blir slagna till marken, beror det på att han inte älskar oss längre? och om vi är hungriga eller utfattiga, eller i fara eller hotas med döden, har då Gud övergett oss?


Detta säger Paulus i Romarbrevet 8:35. Han skriver brevet till en församling som strax skulle stå inför en fruktansvärd förföljelse. Troende i har genom alla tider gått igenom och mött olika former av lidande: Förföljelse, fängelse och till och med död. Det kan lätt få en människa att tro att hon är övergiven av Kristus.

Paulus förklarar att de är omöjligt att bli skild från Kristus. Hans död för oss är beviset på en okuvlig kärlek. Det finns inga argument. Ingenting kan hindra honom från att vara ständigt närvarande i oss.

Gud låter oss veta hur stor hans kärlek är för att vi ska kunna vara fullständigt trygga i honom. Om vi litar på hans underbara löften behöver vi aldrig mer vara rädda och osäkra.

**

Vilken Gud vi har.

**

Rom 8:36-39:

Nej! Skrifterna säger oss att för hans skull måste vi vara beredda att möta döden när som helst- vi är som får som väntar på att bli slaktade.

Men trots allt detta vinner vi en härlig seger genom Kristus, som älskar oss så mycket att han har dött för oss. Och jag är övertygad om att ingenting kan skilja oss från hans kärlek.

Döden kan det inte, och livet kan det inte. Änglarna kan det inte, inte ens själva helvetets makter kan hindra Guds kärlek.

Ingenting kan skilja oss från Guds kärlek, som blev synlig för oss genom Jesu Kristi död på korset.

Varken död eller liv, varken bekymmer för denna dagen eller för morgondagen, varken krafter ovan molnen eller nere i djupet, inget kan skilja oss från denna kärlek.

Halleluja! Det är rätt! Ingenting, ingenting kan skilja oss från Guds kärlek. Amen.

Paulus skriver:
“Bär varandras bördor, så uppfyller ni Kristi lag. /Gal 6:2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.