Det finns bara en Gud

Att Gud är så noga med att vi ska tillbedja honom, och ingenting annat, det är av två orsaker. För det första så är ingen annan änGud själv värdig tillbedjan. Och för det andra så likbildas människan med den hon tillbeder. Eftersom vi är skapade till Gudsavbilder, så måste vi tillbedja honom, annars bli vi avbilder av någonting annat.

Det är många som upphöjer och beundrar s.k. idoler. Detta är ingenting annat än avgudadyrkan. Idol betyder avgud. Och det märkliga är att dessa människor blir kopior av dem som de tillbeder.

De skaffa sig lika dana kläder och beter sig på samma sätt som sina idoler. Alla människor är religiösa, även de som inte vill erkänna det. Om de inte dyrkar den levande Guden så dyrkar de avgudar. Inte ens kommunisterna är helt gudlösa. De säger sig inte tro på någon religion, men trots detta så håller de sig med egna avgudar.

Marx och Lenin heter två av dem. Man kallar dem inte gudar, men man upphöjer och beundrar dessa män och vill förverkliga deras idéer. Och det är just detta som är tillbedjan.Kommunismen är bara en bland många andra falska religioner.

Men vad är det då för märkvärdigt med de kristnas Gud? Varför ska just han vara så mycket bättre? Jo, det finns en avgörande skillnad. Herren är större än alla andra gudar. 2 Mos. 18:11.

“Ty folkens alla gudar äro avgudar, men Herren är den som har gjort himmelen.” Psalm 96:1-13. “Han spänner ut nordanrymden över det tomma och hänger upp jorden på intet.” Job 26:7. 1 Krön. 16:23-36.

För att få en uppfattning om hur stor Gud är, så får vi göra som Abraham. Vi får titta på Guds stjärnor. I jämförelse med avstånden mellan stjärnorna så är amerikanarnas mån-landning bara som ett litet skutt. Om ett rymdskepp gör 10 mil i sekunden (motsvarande 9 varv i timmen runt jorden). Med den farten skulle det ta 12 900 år att komma till den närmaste stjärnan. Det är 4,3 ljusår dit.

Solsystemets storlek är lättare att uppfatta om man tänker sig en skalamodell. Om en jordglob är 30 cm i diameter så skulle solen vara 32,7 meter i diameter efter samma skala. Avståndet solen – jorden skulle bli 3,5 kilometer. Månen blir 8,3 cm.Avståndet månen – jorden blir 9 meter. Planeten Pluto skulle befinna sig 14 mil från solen. Och till den närmaste stjärnan skulle det vara 97 000 mil, efter samma skala.

Solens diameter är nästan 4 gånger så stor som avståndet mellan jorden och månen. Om man tänker sig jorden placerad i solens centrum. Då skulle månen i sin bana nå ungefär halvvägs ut till solytan.

I jämförelse med andra stjärnor är solen ändå inte särskilt stor.I stjärnbilden Orion finns en stjärna som kallas Betelgeuze. Den är större i omkrets än jordens bana kring solen.Stjärnans diameter är 45 miljoner mil. Man ska ju inte lita för mycket på vetenskapen, men astronomernamåste ju ha sett en hel del i sina stora kikare.

Enligt min uppslagsbok så finns det 100 miljarder stjärnor i Vintergatan, och det finns massor av sådana stjärnhopar i rymden.Tänk att alla dessa stjärnor har blivit till i kraft av Guds ord!Himmelen är gjord genom Herrens ord och all dess här genom hans muns anda. Psalm 33:6. Genom det har allt blivit till, och utan det har intet blivit till, som är till. Joh. 1:1-3. Genom tron förstår vi, att världen har blivit fullbordad genom ett ord av Gud, så att det man ser inte har blivit till av något synligt. Hebr. 11:3. Och Jesus är Herre över alltsammans. Matt. 28:18. Genom honom har världen blivit till. Joh. 1:10. Hebr. 1:1-14. Jämfört med Guds kraft så är ju alla kärnvapen tillsammans bara som ett knallpulver.

Och Gud vet vad alla stjärnorna heter, han har ju namn på dem allihop. Han bestämmer stjärnornas mängd, han nämner dem alla vid namn. “Vår Herre är stor och väldig i kraft. Hans förstånd har ingen gräns.” Psalm 147:1-6.

Men hur långt är det då till himlen där Gud bor? Det behöver vi inte ha bekymmer om. Jesus kommer själv och hämtar oss.1 Tess. 4:13-18. Han är vår reseledare och han vet var Far bor.Joh. 8:12, 10:1-16, 27-30. Men Jesus använder inte sådana där´primitiva anordningar som rymdkapslar och raketer.Han förvandlar våra kroppar så de bli som hans härlighetskropp.Fil. 3:20-21. Sen bär det iväg. Ära vare Lammet!

Tänk vad Jesus kan!

“Vinden blåser vart den vill, du hör dess sus men du vet inte varifrån den kommer eller vart den far; så är det med var och en som är född av Anden.” Joh. 3:8. Vi som är födda av Anden, är såsom vinden. Den ogudaktiga världen vet inte varifrån vi kommer eller vart vi far. En del tror att vi kommer från aporna. Och när Jesus kommer och hämtar oss, så vet de inte vart vi far. Helt plötsligt är vi borta.Men de får knappast någon tid att tänka på vart vi far.För när Jesus hämtar sin församling så kommer Guds vredesdom omedelbart över den ogudaktiga världen. Den dagen skall brinna som en ugn. Malaki 4:1-3.

Det blir som när Noa gick in i arken, då kom floden och förgjorde dem allesammans. Och som när Lot gick ut från Sodom, då regnade eld och svavel ned från himmelen och förgjorde dem allesammans. Luk. 17:24-30.  /Allan Svenssons hemsida / Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.