Den troendes vapenrustning

jesus-lever-309.jpg 

 

Sätt som skor på era fötter villigheten att gå ut med budskapet om fred. //Efesierbrevet 6:10…

Vad skyddar villighetens skor mot, och varför skall vi ha dem?

*Dessa skor skyddar oss mot två av Satans angrepp: ÄNGSLAN och LÄTTJA.   Den som inte har skor måste gå barfota. Hans gång blir ängslig och försiktig. Blicken riktas nedåt. Jag får akta mig…

Det är så som många kristna går. Man är rädd för allt man kan stöta på och stöta mot. Vad skall folk säga? Man är rädd för människor (människofruktan) och rädd för Gud….

Men när vi lyssnar till budskapet om fred, lär vi oss gå med stadiga steg genom livet. Ty detta budskap säger oss att vi för Jesu skull får syndernas förlåtelse och frid med Gud. Jesu fullkomliga kärlek fördriver rädslan. (1 Joh 4:18)

Dessa skor skyddar oss också mot lättjan. Satan vill få oss att stanna upp på vår vandring. Han vill få oss att känna oss håglösa. Men evangelium ger oss en ny vilja. Med skorna på blir det en ny spänst och en ny glädje i våra liv.

Villighetens skor är så viktiga, vad händer om vi inte har dem på? Då kommer vi ju inte ut med det evangelium som Jesus bad oss att berätta om.

Nästa inlägg om vapenrustningen blir om trons sköld./Välkommen.

2 thoughts on “Den troendes vapenrustning

  1. Hej Leena! Välkommen hit! Tack för din kommentar, ja visst är det fantastiskt vad Gud har gett oss! Så att vi kan leva så som HAN vill. KRAM f Maria

  2. Underbart!
    En sån kärlek vår Herre visar oss, genom att skänka oss en så värdefull och effektiv rustning!
    Tack för din undervisning!
    Kram Leena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.