Den troendes vapenrustning

Klä er i Rättfärdighetens pansar.

Detta skyddar oss mor Satans försök att få oss att framhäva oss själva. Satan gör ju allt för att vi inte skall se på Jesus. Satan säger: “Titta på dig själv, vilken märklig människa du är.”  eller “Tänk vad synd det är om dig.”

Är kanske orsaken till att du är så lättsårad och ömtålig, att u framhäver din egen rättfärdighet? Den ger inte något bra skydd.  Rättfärdighetens pansar är JESU rättfärdighet.

För Jesu skull får jag syndernas förlåtelse och får det rätt ställt med Gud. Jag får göra som Paulus:  Varje dag kasta min egen rättfärdighet på sophögen (Fil 3:8). Jag får varje dag i tro ta emot att “han fullgjorde vad vi borde och blev vår rättfärdighet.” (Ps 147:2)

Jag behöver inte ställa mig själv i centrum. Jesus har redan ställt mig där, då han drog mig in i sin kärlek. Jag behöver inte försvara mig själv. Jesus gör det mycket bättre, se 1Joh 2:1-2 och Rom 8:1  /B Pleijel.

Så är det att vara ett Guds barn. Vi får luta oss emot Jesus vid alla tillfällen, och vi vet att vi är rättfärdiggjorda genom frälsningen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.