TRO/ Lyda Jesus

 amazinglove-jesus-1.gif 

På vilket sätt gör vi Faderns vilja? och vet vi egentligen Faderns vilja idag? VILL vi göra Faderns vilja?  Detta är oerhört viktiga frågor som kräver sina svar från var och en av oss som vill kallas troende.

I Matteus 7:21 kan vi läsa: “Inte alla som talar som gudfruktiga människor är gudfruktiga. De kanske kallar mig “Herre” men kommer i alla fall inte till himlen. Den avgörande frågan är om de lyder min Far i himlen.”

Starka ord, eller hur?  Somliga kan “prata” sig fram genom livet, men säger det något om deras faktiska kunnande? Därför tillhör heller inte alla Guds rike som talar om det. Jesus är angelägen om våra liv, han är inte bara angelägen om våra ord, han vill att vi ska göra det rätta, inte bara SÄGA de rätta ORDEN.  Dina handlingar kan inte avgränsas från din tro.

Så om du SÄGER att du älskar Jesus och tror på hans ord och vill göra hans vilja så är det det viktigaste du har i ditt liv. När vi har en personlig relation till Gud, då vet vi vad vi bör göra av vårt liv; dvs vi inriktar allt vi har på att göra Faderns vilja.

När du har tagit emot Jesus Kristus som din frälsare och Herre, då är du redo för relationen och för arbetet för Guds rike, innan du gör detta så är din tro död. Innan du fått frälsningen och innan du förstått vad tro är, kan du inte omsätta det du lärt i handling. Om du då skulle dö i detta tillstånd av icke-tro, då kommer du inte till himlen.

Det är endast i kraft av Jesu försoningsdöd på korset som Gud förlåter synder. Och det är endast genom att ta emot Jesus som vi kan få del av Guds nåd. Så länge som du inte har tagit emot Jesus som din Frälsare så är du kvar i dina synder. Du har inte gjort Guds vilja, och du har inte gjort någon nytta för Guds rike.   Dessa ord kan låta hemskt starka, men de är sanningen.

Jesus säger i Matt 7:22  *Vid domen kommer många att säga till mig: “Herre, Herre, vi talade profetiskt och använde ditt namn för att driva ut onda andar och gjorde många stora under.” Men jag ska svara: Försvinn härifrån! Jag känner er inte och det ni har gjort, har ni gjort utan mig!*

På domens dag är det bara vårt förhållande till Jesus som kommer att räknas. Har vi lytt honom och tagit emot honom som vår frälsare? Har vi älskat honom? och har vi trott på honom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.