Den troendes vapenrustning

paulus.jpg

Den troendes vapenrustning skriver Paulus om i sitt brev till församlingen i Efesos, och till troende i alla tider.

Brevet skrevs inte för att bemöta felaktig undervisning eller problem i församlingen. Det sändes med Tychos för att att styrka och uppmuntra församlingarna i området. Pauslus hade tilbringat över tre år i Efesos.

I Miletos (Apg 20:17-38) träffade han vid ett senare tillfälle de äldste i församlingen – ett möte som präglades av sorg eftersom man visste att det var sista gången som man såg Paulus.

Det finns inga särskilda
hänvisningar eller till människor eller till problem i Efesos, och eftersom orden “i Efesos” (1:1) saknas i de äldsta handskrifterna, är det möjligt att Paulus avsett brevet att cirkulera mellan församlingarna i området.

Församlingen i Efesos kom till år 53, då Paulus passerade staden på väg till Jerusalem. Några år efter sitt treåriga uppehåll i Efesos kom Paulus som fånge till Rom.

Under fängelsetiden fick han ta emot besök från många församlingar, bland annat från Efesos genom Tychikos. Det var då detta brev skrevs, vilket Tychikos sedan fick ta med sig till församlingen på tillbakaresan…..

* * * * *

Den troendes vapenrustning är något vi bör ta på varje morgon innan vi gör något annat. Paulus påminner oss om att församlingen och vi alla troende befinner oss i ett konstant krigstillstånd mot mörkrets nakter, och att man måste utnyttja varje andligt vapen som står till förfogande (6:10-17).

“Jag ber er, jag, som nu sitter i fängelse för att jag tjänar Herren, att leva och handla på ett sätt som Gud förväntar sig av dem han gör till sina barn.” Ef 4:1

http://bibelord.bloggagratis.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.