Aposteln Paulus

paulus.jpg

Paulus som egentligen hette Saul är en mycket viktig person i den kristna historien. Paulus står för utformningen av den kristna trons historia.

Under denna kategori tänkte jag ta med mycket om denne apostel, som jag verkligen beundrar.

Han blev förvandlad av Gud från att ha varit förföljare av kristna till förkunnare om Kristus. Paulus predikade om Jesus över hela romarriket under tre missionsresor.

Han skrev brev till många församlingar , det kan du läsa om i Nya Testamentet. Han var aldrig rädd för att ta ställning, och att handla rätt i känsliga frågor, och han var lyhörd för Guds ledning och lydde alltid trots en stark personlighet.

Paulus kallas ofta “hedningarnas apostel”.

Han hade även svagheter och begick misstag, och några av de svagheterna och misstagen var att han deltog och samtyckte till avrättningen av Stefanos.

Han bestämde sig också för att utrota den kristna tron genom förföljelse av de troende. Det hände sig ju att han fick möta Jesus och genom det mötet blev han totalt förvandlad.

Bakgrundsfakta:

Saul föddes i Tarsos, men reste över stora delar av den då kända världen. Som yrke var han utbildad till farisé, kunnig hantverkare (tältmakare), missionär.

Han levde på samma tid som: Gamaliel, Stefanos, apostlarna, Lukas, Barnabas, Timotheos.

Nyckelvers: “Att leva betyder för mig fler tillfällen för Kristus, och att dö- ja, det är faktiskt ännu bättre! Om livet ger mig fler möjligheter att vinna människor för kristus, så vet jag inte vad som är bäst, att leva eller att dö.” /Fil 1:21-22

http://bibelord.bloggagratis.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.