Den helige Ande/ Ny natur

blinkies_i000218.gif

Vågar vi ta Guds Ord på allvar? eller tar man bara det man vill höra och lämnar resten? Vågar vi gå på djupet i hans sanningar? eller finns rädslan av att man behöver ändra sina liv, med hjälp av den helige Ande?

Frågor..som är livsviktiga.

Den helige Ande hjälper oss i alla situationer, om vi bestämt oss för att han ska/får råda och hjälpa i allt. Det är nödvändigt att gå vidare in i det hela och fulla Gudsordet. Ingen idé att stå och stampa på samma fläck och tro att man kan bli använd om inte sanningen finns i det inre. Man kan veta sanningen, men inte följa den, och då är man inte inne på Guds linje.

Ett bibelord som säger oerhört mycket är: Rom 8:1-4. Första verserna lyder: “Det blir alltså ingen fällande dom för dem som tillhör Kristus Jesus. Andens livgivande kraft, som är min genom Jesus Kristus, har nämligen fört mig ur syndens och dödens onda cirkel. Vi blir inte frälsta från syndens grepp genom att lära oss Guds bud, för vi klarar inte av att hålla dem. Men Gud satte en ny och annorlunda plan i verket för att rädda oss. Han sände sin egen son i en mänsklig kropp som vår –  med den skillnaden att vår är syndig- och han krossade syndens makt över oss, genom att ge  sig själv som ett offer för våra synder.

 DÄRFÖR kan vi nu lyda Guds lagar, om vi är ledda av den helige Ande och inte längre lyder den gamla naturen som finns i oss.”  Denna sista mening (vers 4) är det många som inte läser eller förstår. För här talas om att det är DEN HELIGE ANDE som uträttar verket i oss.  För vi kan inte själva, men den helige Ande kan.Här handlar det om en lydnadshandling/kärlekshandling till Gud. Halleluja!

När den helige Ande då låter dig förstå vad som är rätt, tveka då inte att göra det.  Läs också: Rom 6:6-8, Ef 4:23-24, Kol 3:3-15 angående spänningen mellan vår lägre natur och det nya livet i Kristus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.