De sista tiderna /Finanskrisen

 th_b65d1.jpg  Det är hårda tider nu. Så är det också då vi mer än något annat bygger våra liv på lösan grund, alltså på Mammon, och då vi önskar få det “stora klippet” i ekonomin. Ett råd som är gott nu är att undvika att skuldsätta sig. Sälj eller byt bort alla tvivelaktiga ägodelar.Nedbringa dina löpande utgifter till ett minimum.

Börserna faller- ja så ser det ut över världen just nu. De styrande önskar sig en MIRAKELLÖSNING sägs det. Och vem kan komma med en mirakellösning?  Under de gångna veckorna har det blivit som en världsinfluensa över klotet jorden. I Spanien /Madrid talar de om tomma nybyggda bostäder, spökstad. Människor har inte råd till något längre. Det talas om 11% arbetslöshet.

Nyheter från Cleveland i USA berättar om människor som är bakbundna i finanskrisen.  I England är människor mer än oroliga. Det allmänna ekonomiska tillståndet är mer än svårt. Arbetslösheten flåsar människor i nacken. I Tyskland säger de att spararnas pengar är tryggade till sista kronan. Kan det vara så?Även här drabbar arbetslösheten näringslivet.

I Latinamerika/Chile börjar krisen att märkas. Pensionspengarna minskar i värde, och det är en allmän oro. I Sydafrika /Johannesburg verkar läget i vardagen ganska lugnt ännu. Bankerna är skyddade på ett annt sätt här, men den kommer även att drabba dessa människor. I Indien är terrorbombningarna mer än oroande.  I New Dehli är självförtroendet hos investerarna på nedåtgående. De flesta väljer att vara optimistiska. På Island får människor betala ett högt pris. Finansmännen bakom de snabbväxande bankerna var skyldiga att se och gripa in tidigare.  ….

Över världen är det en stor oro nu. Ordspråksboken 27:12 säger till den troende:

*Den kloke ser faran och söker, skydd; de fåkunniga löpa åstad och få plikta därför.*

Inte ens guld ger säkerhet:

David Wilkerson säger så här i sin bok Synen:

*Guldpriserna stiger, men de som investerar i denna vara i hopp om att finna trygghet, får snart en obehaglig överraskning. Priset på guld kommer att stiga till astronomiska summor, men sjunker snart igen. Silver blir också en mycket dyrbar metall, vars priser kommer att stiga ohejdat. Men ingendera av dessa metaller erbjuder verklig säkerhet. Det flukturerade och osäkra priset på guld och silver är en del av totalbilden på den ekonomiska förvirring som skall gripa världen.

Tro det eller inte – men inte ens guldet kommer att behålla sitt värde. Guldhamstrare drabbas svårt. Detta är en av de mest betydelsefulla förutsägelserna i denna bok.*

Bedömare idag talar om konkurs för Volvo…och börsen ser nu ut som den var 1929..        Kris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.