Den helige Ande / Hjälparen

blinkies_i000218.gif

Den helige Ande hjälper oss, stödjer oss i våra kontakter med människor; i vårt böneliv. Det böneliv som får genomsyras och styras av den helige Ande blir så bra. Inte alla kan förstå eller vila i hans hjälp. När man ber, är det så gott att veta att man kan så att säga be innan man ber. Då vet man att man får rätt ledning i bönen.
Många av de tidigare profeterna och andra som tjänat Gud, hade ett sätt att vara på som bedrövade den helige Ande. Mose t ex, hade ett mycket häftigt himör, så häftigt att han slog ihjäl en egyptier.

Hjärtats synder bedrövar den helige Ande. Vi skall vara goda och barmhärtiga mot varandra. Vi skall förlåta varandra, såsom Gud i Kristus har förlåtit oss. Bli en Guds efterföljare såsom hans älskade barn, och vandra i kärlek, såsom Kristus älskade er och utgav sig själv för oss.

Bli stilla inför Anden. Utan bön i den helige Ande och utan Andens svärd, som är Guds ord, övermannas vi snart av det onda.

Apostlagärningarna 1:8 gör klart för oss, att han ger oss kraft att vara vittnen. Du kan även läsa Rom 15:13, och i verserna 18 och 19 fortsätter Paulus:

” Ty jag ska icke drista mig till att orda om något annat, än vad Kristus, för att göra hedningarna lydaktiga, har verkat genom mig med ord och gärning, genom kraften i tecken och under, genom Andens kraft.”

Anden är Kristi Ande, och den styrka vi får är en oförtjänt gåva.

Bön är att vara tillsammans med Gud, och då händer det något med vår personlighet. /B Karlsson

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.