Att berätta om NOA / “Bygg båten!”

cb017727.jpg

Noa var en rättskaffens man, den enda verkligt rättfärdiga människan som levde på jorden på den tiden. Brottsligheten ökade på jorden och Gud såg hur fruktansvärt allt var ställt med människorna. Han sade till Noa: “Jag har beslutat mig för att förgöra hela människosläktet. Jorden är nämligen fylld av brottslighet på grund av människan. Ja, jag ska utplåna henne från jorden.”

“Bygg en båt av ett hartsrikt träslag och täta den med tjära och bygg däck och gör rum över hela skeppet. Gör den 150 meter lång, tjugofem meter bred och femton meter hög. Gör också takfönster runt hela skeppet, en halv meter under taket, och gör tre däck på båten, ett nedre däck, ett mellandäck, och ett övre däck, och sätt en dörr på sidan.”/ 1 Mos 8:10-22

“En översvämning ska täcka jorden, och jag ska förgöra varje levande varelse, alla som det finns livsande i. Alla kommer att dö.

Men jag lovar dig att du ska vara trygg i båten tillsammans med din hustru, dina söner och deras hustrur. Ta ett par av varje djurart, en hane och en hona, med dig i båten och håll dem vid liv under den tid då översvämningen varar!

Ta in ett par av varje djurart av fåglar, djur och kräldjur. Samla också ihop all den mat i båten som ni kommer att behöva.” Noa gjorde precis som Herren hade befallt.

Det var ingen roddbåt som Noa byggde. Tänk dig om du skulle få ett sådant uppdrag? Hur lätt skulle det vara?

“Varför bygger du, Noa, en båt, som en galning du bär dig ju åt! Bygga båt upp på land, långt från närmaste strand…….(sång ,,,)

Båten hade samma konstruktion som våra dagars båtar. Troligen byggdes den långt, kanske miltals från vatten, och bara ett fåtal män trodde på det Noa fått från Herren.

Även idag får människor höra om en kommande dom,- men vem bryr sig- mentaliteten är stor. De som inte tror på Gud kommer att förneka att han dömer och dessutom kommer människor att vilja få oss troende att förneka Gud, precis som på Noas tid. Men vad hände? Jorden översvämmades.

2 thoughts on “Att berätta om NOA / “Bygg båten!”

  1. HEJ Människor är egoister och människor tänker o gör fel. De tycker att de har all rätt att vända sig ifrån Gud.
    Det är en sorg.
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.