Bön / Ps 121- Som ett barns bön

nameabov2.gif

Kan vi få hjälp i bön?

Jaaaa, det kan vi. Att få utveckla sitt böneliv, att få tro på en stark och mäktig Gud; hur underbart är inte det? Vi behöver inte krångla till bönerna, och tro att inte Herren hör den enklaste bön från ett förtvivlat hjärta.

Ett exempel är psalm 121.

Jag ser upp mot bergen. Kan jag vänta mig någon hjälp därifrån? Min hjälp kommer från Herren, som har skapat himmel och jord. Han kommer aldrig att tillåta att du snavar och faller, för han vakar alltid över dig. Ja, han som bevarar Israel sover aldrig.

Herren bryr sig om dig. Han står vid din sida för att försvara dig. Solen ska inte skada dig o dagen, inte heller månen om natten. Han bevarar dig från allt ont och räddar ditt liv. Han vakar över dig när du kommer och när du går. Ja, han ska bevara dig för evigt.

Denna bön är som ett barns bön. Den uttrycker tillit och hopp till Gud om hans beskydd både dag och natt. Vi växer aldrig ifrån behovet av Guds vakande öga över vårt liv.

Denna psalm/ bön har jag läst till en kvinna i min närhet idag på morgonen. Jag fick se henne stråla av lycka och tro på en mäktig Gud. Ett under har hänt i hennes liv i helgen och jag är så lycklig och glad för att Gud visar sådan underbar kärlek till oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.