Bibelord /Bygg på rätt grund

irnewch62b3.gif

Att bygga på rätt grund, det visste Paulus vad det är.

I första Korinthierbrevet talar han om vad det är att bygga på rätt grund; 1 Kor 3:10-16
“Gud har i sin godhet låtit mig bli en erfaren byggmästare. Jag har lagt grunden, och Apollos har byggt vidare på den. Men den som bygger måste tänka på hur han bygger. För ingen kan någonsin lägga någon annan grund än den som redan finns- Jesus Kristus– Men det finns olika slags material som man kan bygga med på den grunden.

En del använder guld, silver och ädelsten, andra bygger med stickor och strån! Men en dag ska det visa sig, vad för slags material var och en byggt med. På domens dag kommer nämligen vårt arbete att prövas i eld, så att alla kan se om det är av bestående värde eller inte.

Då kommer varje arbetare, som har byggt med rätt material och vars arbete fortfarande består, att få sin belöning. Men om huset han byggt brinner ner, blir det en stor förlust för honom. Han själv kommer att bli räddad, men som en människa som räddas ur ett brinnande hus, utan att få något med sig.”

Det är lätt att som ledare drabbas av andligt högmod, detta varnar Paulus för. Varje ledare är bara en ödmjuk tjänare som fått utstå lidande för precis samma budskap om frälsningen i Jesus Kristus som alla andra. Att bygga på grunden Jesus Kristus är vårt arbete; vi som vill följa Jesus.

“Förstår ni inte att ni alla tillsammans är Guds hus och att Guds Ande bor bland er i sitt hus?” /1 Kor 3:16
Dessa ord tål att tänkas på, i dessa dagar då det händer så mycket i församlingar runt om i Sverige mfl länder. Här i vårt land behöver vi bygga upp stadiga Guds hus, som inte faller eller på annat sätt ramlar ihop… En församling kan inte byggas på en människa eller en idé – bara på Jesus Kristus.

Gud kommer en dag att avgöra vilka som varit trogna de instruktioner Jesus har gett.

Tala Herre, din tjänare hör.  /1 Sam 3:9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.