Den helige Ande / Galaterbr 5:17

 

 dove2.jpg Lev i den helige Andes kraft

Ingen människa tycker nog det är helt lätt att leva. Alla har sina problem. Problem har den troende också, och har ständigt en kamp mot satan.

Paulus beskriver i Galaterbrevet 5:17 de två krafter som kämpar om herraväldet inom oss – den helige Ande och våra egna onda begär.

Han påstår inte att krafterna är jämbördiga. Den helige Ande är alltid starkast, men vi är svaga. Utlämnade åt synden fattar vi fel beslut.

Enda vägen till befrielse ut ur onda begär är att vi öppnar för den helige Andes kraft (se Rom 8:9; Ef:23-24; Kol 3:3-8). Alla bär vi på naturliga onda begär som vi inte får överse med.

För att kunna bli ledda av den helige Ande måste vi ta itu med dem mycket bestämt (spika fast dem vid korset- Gal 5:24) Bl a gäller det sådan uppenbar synd som sexuell synd och ockultism.

Men det finns också annat som vi ofta accepterar, till exempel ärelystnad, ilska och avundsjuka. Att strunta i synd eller vägra ta itu med den hindrar oss från att ärva Guds rike.

Detta är allvarsamma ord och ord som vi måste förstå på djupet, för att komma vidare i vårt Gudsliv. Låt den helige Ande visa och leda var dag, och ta herraväldet över sådant som den troende inte ska ha i sitt liv.

Var inte rädd för den helige Andes kontroll. Han tvingar oss aldrig till något mot vår vilja. Men vi ska veta att det som han ber oss göra är det rätta.

2 thoughts on “Den helige Ande / Galaterbr 5:17

 1. Hej Kyllikki Vet du om att du vittnar väldigt bra här på sidan om din frälsning och om att du är på väg med Jesus?
  Vet du att det är så roligt att komma till datorn och se dina kommentarer riktigt välla fram här?
  TYvärr är jag inte pigg så att jag kan skynda med detta, men jg tar det då jag orkar skriva tillbaka Stor varm kram till dig.!/Maria

 2. Hej Maria!
  Det är underbart att se hur svordomarna har försvunnit,irritationer,ilska,vrede,elaka ord e5tc…
  Det blir som att sommarsolen har börjat lysa inuti mitt hjärta och jag önskar att varenda människa får uppleva detta när den Helige Anden börjar göra hjärtat,tankarna och reningarna rena!
  Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.