Den globala byn/Uppror i den globala byn.Uppror/Makt

 

  

Här ser du en intressant artikel ang uppror/makt:

Upprorsmakarna har genomskådat makten

Torbjörn Sassersson publicerad 10 aug 2011
Sourze.se

“Väldigt många av ‘ungdomarna’ som protesterar är intellektuella och politiskt upplysta medborgare som via internet fått kunskap om hur samhället sugs ut i en allt högre grad av företags- och bankvärldens profitörer.”

Det är med stor fascination jag i mainstreammedia läser “experters” förklaringar om orsakerna till upploppen i Europa, upplopp som spridit sig från Nordafrika och Mellanöstern. Upploppsmakarna beskrivs som frustrerade och kriminella ungdomar när det i själva verket ofta handlar om insiktsfulla personer som genomskådat den finansiella världskorruptionen som orsak till arbetslöshet och skenande levnadspriser.

Professorn och sociologen Nihad Bunar vid Stockholms universitet och Storbritanniens premiärminister Nick Clegg listar orsakerna till de nu aktuella upploppen i flera städer i England på ett anmärkningsvärt överförenklat och undvikande sätt:

En enskild skottlossning där en förortsbo blev dödad av polisen
En fredlig protest som urartade okontrollerat
Frustrerade ungdomar som inte har något att göra ville uttrycka sitt missnöje
Frustrerade ungdomar som spred upprorsmakeriet via Facebook och Twitter
Dåliga relationer mellan ungdomar och myndigheter
Opportunistiska kriminella som började vandalisera och opportunistiskt stjäla
Ungdomskulturer och lokala livsstilar (som antas leda till uppror, min anm.)
Nihad Bunar säger till SvD: “Det här förortsrelaterade massprotesterna är en blandning mellan allt och inget. Det finns dynamik men ingen logik i protesterna.”
SvD:“Professor: Mönstret känns igen från övriga Europa”

Det enda som är rätt i listan avseende grundorsaker är hög arbetslöshet och nedskärningar, men det är bara halva sanningen. Vad är de egentliga bakomliggande orsakerna till upproren?

Svaret är att samhället sugs ut i en allt mer eskalerande hastighet av profithungriga multinationella företag och lika multinationella banker. När mainstreammedia speglar vad som sker pekas endast på symptomen och inte på vad som egentligen orsakat sjukdomstillståndet i samhället. Upprorens orsaker är därför “arbetslösa ungdomar”, enligt mainstreammedia.

Väldigt många av “ungdomarna” som protesterar är intellektuella och politiskt upplysta medborgare som via internet fått kunskap om hur samhället sugs ut i en allt högre grad av företags- och bankvärldens profitörer. I samhällsdebatten talas det högtravande om vikten av privatisering och globalisering, fina ord som kommit att beskriva vad som egentligen är privat och global utsugning av samhällen och stater.

“Ungdomarna” har genomskådat detta. Många har insett varför priserna för mat och boende skenar, varför allt kostar mer, varför de inte får jobb trots höga utbildningar. Vad som är värre är att folk i allmänhet och i allt högre omfattning förstått hur samhällets vanliga medborgare var de som räddade bankerna genom “bail-outs”. Folk har insett att banker inte är fina och viktiga samhällsinstitut utan aktiebolag vars primära syfte är vinst och inget annat.

Sök själv på banker på 
Ratsit

Det finns inte en bank som inte är ett aktiebolag.

Folk har insett att ministrarna som ska upprätthålla demokrati och verka för medborgarnas bästa blivit administratörer åt storindustrin och dessutom själva tjänar på att agera till fördel för större vinstintressen. Ett väsentligt mål med politik är att dra bort uppmärksamheten från industrins och bankernas bedrägerier. Bankerna ska istället lösas ut vid ekonomiska kriser med skattebetalarnas pengar och storföretagen ska inte behöva betala så mycket skatt.

Vi har idag fått en intressant sportliknande situation i världssamhället, nämligen ett parallellslalom-race mellan en eskalerande bankster-profitering på samhället å ena sidan och en eskalerande medvetenhet om hur samhället sugs ut av dessa banksters å den andra. Multinationella storbanker och multinationella företag slåss inte längre om att köpa upp alla företag och marknader genom skuldsättande (som är bankernas affärsidé) och genom direkta uppköp (storföretagens metod). Numera sker köp av kompletta länder genom att skuldsätta, konkurssätta och på nytt skuldsätta för att “hjälpa” länderna ur sina konkurser. Därefter vidtar “stränga sparpaket” som drabbar hela populationer, vilka förväntas att i lojalitet gå med på allt. Nej, tycker många. Det får vara nog! Folk i en rad länder i Nordafrika, Mellanöstern och Europa samt Amerika har genomskådat bedrägerierna.

I racet mellan utsugning och ett politiskt-ekonomiskt uppvaknande är det bråttom för bägge parter att nå maximalt momenttum för att fullfölja utsugningen respektive stoppa den. I takt med att utsugningen fulländas knyts säcken ihop med hjälp av nya lagar som begränsar folks friheter och rättigheter. Här är USA ledande förebild med sin “The Patriot Act” och en rad andra “Acts”. I det slutkaos som kallats “The end times” propagerar makteliten för att lagarna än snabbare måste realiseras för att dessa ska används som medel för ökad kontroll och lamslagning av allt motstånd.

För många läsare kan denna artikel tyckas dra förhastade slutsatser, men kunskapen om hur samhällsmedborgarnas frihetsgrader inskränks och hur banker och andra företag tar över världen har länge varit kända inom en intellektuell subkultur som med hjälp av internet skapat en internationell folkrörelse mot företagskontrollerad korruption. NewsVoice har i en serie fristående artiklar och videoklipp illustrerat denna process.

Centrala och fristående gestalter för den nämnda intellektuella subkulturen är: Naom Chomsky, Naomi Wolf, Naomi Klein, John Perkins, Greg Palast, Alex Jones, Ron Paul och inte minst trendanalytikern Gerald Celente som den kanske mest färgstarka av dem alla.

Gerald Celente med sin stab på Trends Research Institute har varnat för både den stora bankkrisen 2008 och en ännu större global kris med start 2011. Hans forskningsteam har haft rätt med en rad prognoser även innan 2008. Det har lett till att han blivit känd framför allt i Amerika, men är relativt okänd i Sverige, utom inom subkulturen förstås. Nedan följer några excentriska uttalanden varav många har hunnit besannas.

Gerald Celente förutspår i Trends Journal Q2 ett kommande storkrig i följden av upproren. Artikel Källa:

http://nyapolitiken.biz/int_politik/upprorsmakarna.html

/Maria

 

2 thoughts on “Den globala byn/Uppror i den globala byn.Uppror/Makt

 1. Detta är ju helt vansinnigt, men sådan är världen, ja. Det du skriver är en otrolig sak, men jag tror det är sant. Hur skall svångremspaketpolitiken sluta då? Ärligt talat, för någon vecka sedan hade vi en otroligt stabil ekonomi, sade våra styrande, men det har vi inte idag. säger samma styrande av skeppet Sverige.
  Men är det ingen som reagerar för hur detta är uppbyggt- av mygel o annat, är det ingen som vet hur det ligger till? Nej det ser inte så ut. Man blir ju illamående. …..Europa= MÖRKER

  /Maria

 2. Former Swedish minister of finance Erik Åsbrink joins , Goldman Sachs:

  http://www.swedishwire.com/politics/10788-swedish-former-minister-joins-goldman-sachs

  (Halva delen av finansdepartementet i amerikanska regeringar brukar vara fd personer med Goldman Sachs investmentbank-förflutet. GS är prinsen av Wall Street)

  Fd premiärmin. Tony Blair jobbar nu som rådgivare för JP Morgan Chase, kungen av Wall Street:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/7180306.stm

  Två av Italiens nuvarande centralbankirer och fd president och EU-kommissionens ordf Romano Prodi är gamla bankirer på Goldman Sachs:

  http://www.telegraph.co.uk/finance/markets/2809685/Italians-claim-country-run-by-Goldman-Sachs.html

  PS
  Goldman Sachs gör pengar på de mest omoraliska och är konstant indragna i bedrägeriartade äffärer av ren rutin, även kasinobusiness och de tog bailouts under krisen 2008 mm. De tar också pengar direkt ifrån amerikanska centralbanken. Banken använder sig av det berömda *revolving door -fenomenet!*

  Det är sorgligt att världen ser upp till rikedom skapad på detta sätt – trolleri med imaginära pengar och gränslös glans.
  Goldman myntade begreppet PIIGS – svin – en förkortning av Portugal, Ireland, Iceland, Greece and Spain.

  Sen flyttade bankkrisen till Europa och utbetalningarna och svångremspaketen började här 2010-.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.