Aposteln Paulus / Förvandlad och hängiven med mål

 

Aposteln Paulus upphör aldrig att fascinera mig. Han är ingen idol men han känns som en kär kär vän. Den målmedvetenhet och kärlek till Jesus som han hade, skulle många behöva ha idag.Det viktigaste i hans liv var att berätta om Jesus (Fil 3:13)

Människor idag tycker ofta att deras liv är misslyckat då de inte har tillräckligt med pengar eller kan resa hur de vill eller äga tillräckligt mycket. Paulus var inte sådan, nej, det viktigaste för honom det var att evangelisera/predika om Jesus.  Så olika våra liv kan se ut, eller hur?

Från att ha mördat människor för deras tro, blev ju Paulus förvandlad och så hängiven sitt kall att predika.. Han tvekade aldrig att att utföra det uppdrag som Gud gett honom. Han hade också en karaktär som var ett föredöme för andra, bl a i Efesos.

Paulus är den störste missionären genom alla tider, och det är ju inte överraskande. Och den kärleken Paulus hade till sina troende syskon är ett mycket fint exempel på kristen gemenskap.
**Act 21:13  Men då svarade Paulus: “Varför gråten I så och sargen mitt hjärta? Jag är ju redo icke allenast att låta mig bindas, utan ock att dö i Jerusalem, för Herren Jesu namns skull.”
Paulus var inte rädd, han hade sitt kall, han var beredd på allt. Paulus vet att han skall bli arresterad i templet i Jerusalem:
**Act 21:30  Och hela staden kom i rörelse, och folket skockade sig tillsammans. Och då de nu hade gripit Paulus, släpade de honom ut ur helgedomen, varefter portarna genast stängdes igen.
Act 21:31  Men just som de stodo färdiga att dräpa honom, anmäldes det hos översten för den romerska vakten att hela Jerusalem var i uppror.
Act 21:32  Denne tog då strax med sig krigsmän och hövitsmän och skyndade ned till dem. Och när de fingo se översten och krigsmännen, upphörde de att slå Paulus
Act 21:33  Översten gick då fram och tog honom i förvar och bjöd att man skulle fängsla honom med två kedjor. Och han frågade vem han var och vad han hade gjort.   Läs om Paulus i Apg.

__________________________
*Här en källa rinner; Säll den henne finner. Hon är djup och klar, Gömd, men uppenbar.

*Om du där dig tvager, Hon var fläck borttager, Ty den källan god Heter Jesu blod.

*Under alla tider Liv hon kring sig sprider; Vid dess strand så skön Ljuder sång och bön.

*Rövaren i nöden Där finner Liv i döden. Jag, så ond som han, Samma balsam fann.

* Dyra livets källa, Du skall evigt välla; Evigt lyckosam Skall din flod gå fram. //B.P

2 thoughts on “Aposteln Paulus / Förvandlad och hängiven med mål

  1. Hej Janne
    Jo Timoteusbrev 1-2 finns med här om pastorer, undervisning, herdar m m, om man söker i rutan på framsidan så finns det artiklar.Kolla o se om du tycker det är krångligt att hitta, så kunde man förenkla det
    /Maria

  2. Om man vill höra på vad Paulus (Gud) tycker om kristna prästerskapet/pastorer, så står det ju i hela 1:a Timoteusbrevet om herdens funktioner och inställning till församlingen! 🙂 Det kanske är ett brev du kunde ta upp, Maria, när du nu tar upp “falska profeter?” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.