Den ‘globala’ byn/ som är världen/ Gud har kontrollen /Men jorden är platt! /2018

Några länkar om vad som sker utanför Sverige just nu
http://www.politico.com/news/stories/1012/82848.html
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/storstader-stanger-igen-infor-orkanen-sandy_7623822.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/stormflod-storsta-hotet-mot-new-york_7624584.svd
http://www.expressen.se/nyheter/nytt-kraftigt-skalv-i-vastra-kanada/

http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/se-hur-frankenstorm-drar-in-over-usa/

*Många döda i filippinsk tyfon
Minst 24 människor har dött i Filippinerna efter tyfonen Son-Tinhs framfart. Myndigheterna skriver därmed upp dödssiffran från fredagens sex dödsfall. Offren har bland annat spolats bort av vattenmassor, drunknat, begravts i lerskred och frusit ihjäl, enligt regeringen.
*
En andra kraftig jordbävning har skakat delar av Kanadas västkust. Det inträffade inom 15 timmar efter ett skalv som nådde magnituden 7,7 på Richterskalan natten till söndagen och sände en flodvåg till Hawaii.
Det senaste skalvet styrka var 6,3, rapporterade USA:s geologiska institution USGS. Det inträffade strax före klockan sju på söndagskvällen och åtta kilometer ner i jordskorpan under ögruppen Queen Charlotte Islands – samma öar som drabbades natten till söndagen.
Någon tsunamivarning kom inte omedelbart efter söndagskvällen skalv.

*
Extrema oväder är något vi kommer att få “vänja” oss vid. Stormen Sandy har skördat flera liv, det mest omfattande oväder har drabbat USA. Jag refererar till nyheterna vi kan läsa och de vi kan höra om.
Varför jag tar upp detta är för att världen har kommit ur kontroll. De stora “världsledarna” är djupt oroade över världssituationen säger de.
Valkampanjen i USA är avbruten och B Obama och M Romney tycks stå tillsammans just nu ……..

Världen befinner sig i födslovåndor, katastrofer och tragedier hör vi om varje dag, personligen så ser jag att det blir värre och värre. Bibeln talr om för oss att Gud skall skapa en ny himmel och en ny jord, för den gamla skall förgås och smälta. Allt skall upplösas. Vi kommer att få bevittna en ny världs födelse.

Lukas 21:28,  2 Tim 3:13 ,Job 38, Ps 34:8

Människor skall ge upp andan av skräck, i väntan på det som skall komma över världen. Ty himlens krafter skall skakas. 

….. och fler bibelställen talar om vad som skall ske på jorden. Folk kommer att ge upp andan av förskräckelse, ja så står det…..

Gud har ändå allt under kontroll och honom kan vi lita på, ALLTID, Trots allt som sker har han allt under kontroll. Är du ett Guds barn behöver du inte frukta för tiderna som kommer. Gud inger oss inte fruktan men Satan är duktig på att skrämma folk. Lita på Gud! Ge ditt liv till Jesus!

/Maria  Det står här i kategorin Den globala byn, men  det finns ingen sådan för jorden är platt /ändring 2017 för min del

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.