Kärlek/Stå inte i skuld till någon utom i kärlek ….

 

*

Skuld. Det ordet betyder väldigt många olika saker, eller man kan se och känna för ordet på olika vis. Det handlar inte om skulder som gäller pengar utan om:

Romarbrevet 13 säger att vi ska vara goda medborgare, och det är ju sant. I brevet till romarna står det också om det viktigaste budet, och det är vår skyldighet att älska varandra, men det budet har ju många aldrig hört eller läst. Om skuld står det följande om:

*Rom 13:8 Stå inte i skuld till någon utom i kärlek till varandra. Ty den som älskar sin nästa har uppfyllt lagen. 9 Dessa bud: Du skall inte begå äktenskapsbrott, Du skall inte mörda, Du skall inte stjäla, Du skall inte ha begär, och alla andra bud sammanfattas i detta ord: Du skall älska din nästa som dig själv. 10 Kärleken gör inte något ont mot sin nästa. Alltså är kärleken lagens uppfyllelse.*

Varför kallas kärlek till andra för en “skuld”? Vi står i ständig skuld till Kristus för den otroliga kärlek han har överöst oss med. Enda sättet för oss att återbetala denna skuld är genom att visa kärlek till andra. Eftersom Kristi kärlek alltid kommer att vara oändligt mycket större än vår, behöver vi inte hålla tillbaka. Vi kommer alltid att stå i skuld till vår nästa när det gäller kärlek.

*Kärlek från vår Gud Flödar till oss ut som en källa, djup och ren. I dess bölja klar, Stilla, underbar, Gömmes livets ädelsten.* J Schörring

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.