De ville döda Lasarus….han var ju ett levande vittnesbörd. /Sverige och synden

 

Korsets väg

Lasarus- levande vittnesbörd.

De ledande prästernas blindhet och hårdhet fick dem att sjunka allt djupare i syd. De förnekade Messias, gjorde upp planer på att döda honom, och nu tänkte de ta livet  även av Lasarus. En synd leder lätt till en annan.  Vad Jesus beträffar hade de, från sin synpunkt sett, åtminstone ett logiskt skäl – Jesus hade faktiskt sagt att han var Guds jämlike. Men Lasarus hade inte gjort något alls. Honom ville man bli av med, eftersom han var ett levande vittnesbörd om Guds kraft.  

Låt oss ta lärdom av detta. Synden sprider sig i en nedåtgående spiral, når allt djupare och blir allt mer omfattande. Det är bara ånger och bön om förlåtelse som kan ta udden av synden!

Joh 12:9-11   En stor mängd judar fick veta att Jesus var där, och de kom dit, inte bara för Jesu skull utan också för att se Lasarus, som han hade uppväckt från de döda. 10 Då beslöt översteprästerna att döda också Lasarus, 11 ty för hans skull lämnade många judar dem och trodde på Jesus.

*****************
Synden blir värre och värre i Sverige , du kanske inte ser det, de kanske inte ser det och de som gör synd ser det inte, de tror att allt är normalt. När våra styrande politiker har kul på en viss festival, går det för långt. Synden är så stor och omfattande nu att man inte ens ser den som synd utan helt normal. Jag hörde också att man skall avskaffa den s k kärnfamiljen, med mamma, pappa och barn….nu får man bilda vilka familjer man vill, hur som helst. ……..2000-talet…….

name-graphics-maria-545505

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.