De sista tiderna /Övervakning/ P Ström

Det talas nu  en hel del om s k Internetkörkort, och om att Internet skall kunna stänga av människor som inte “sköter sig”, eller på andra sätt är något slags hot, eller har åsikter som avviker….

Det talas och det diskuteras och det är nog inte långt borta att det blir en fullständig kontroll över de sidor man använder eller lägger upp på Internet. Därför att jag och många vet detta, och att det finns de som inget vet om det, så har jag tagit med lite av Per Stöms sida här nedan som handlar om övervakning, du får länken och kan läs infon i sin helhet.

Per Ström:

Den digitala revolutionen medför att vi alla lämnar efter oss allt fler ”elektroniska fotspår” i vardagen. När vi handlar, ringer, mailar, surfar, tar ut pengar och passerar in på jobbet uppstår elektroniska fotspår som sparas i någon databas eller loggfil.
Snart kommer elektroniska fotspår även att uppstå bland annat vid bilresor, resor med kollektivtrafik och TV-tittande – och det är bara början Bilden nedan (Ser du i hans artikel) visar en del av de fotspår som uppstår redan idag eller förmodligen kommer att göra det inom en relativt snar framtid.

Låt oss börja med det som många ser som det viktigaste integritetshotet – hotet från staten.
Vi upplever idag en tydlig trend att i ökande utsträckning samla in de elektroniska fotspåren och använda dem för övervakning och kontroll. Exempelvis kan fotspåren hjälpa polisen att lösa begångna brott eller komma brottsförberedelser på spåren. För detta finns verktyg i form av programvaror som utför så kallad ”data mining” och ”mönsterigenkänning”.

Ett annat användningsområde är bekämpande av skattefusk, bidragsfusk och annat fusk.
Utomlands talas på sina håll om ”automated law enforcement” som framtidens melodi – automatiskt polisarbete baserat på programvaror. Det börjar komma ut hela böcker om hur polis och andra myndigheter kan samla in och använda människors elektroniska fotspår i kontroll- och övervakningsarbete.


Naturligtvis finns fördelar för samhället i en sådan ordning, det ska inte förnekas. Vissa ytterligare brott skulle sannolikt kunna lösas. Det är dock högst osäkert om vi verkligen skulle utrota terrorismen, eftersom de mycket välmotiverade personerna bakom denna relativt lätt kan finna vägar att gå runt övervakningen. Men om det nu ändå skulle infinna sig en nettoökning av polisens effektivitet så skulle den komma till ett högt pris. Människors känsla av värdighet skulle kränkas, den känsliga maktbalansen mellan stat och individ skulle förskjutas väsentligt och väsentliga nya risker och avigsidor för individerna skulle uppstå.  Läs i sin helhet på Per Ströms sida:

.http://www.stoppa-storebror.se/bakgrund.htm

10 thoughts on “De sista tiderna /Övervakning/ P Ström

 1. Hej Ja vi har sannerligen en underbar Herre och Gud. Ju mer jag tänker på hur god han är desto mer vill jag kunna göra.
  Såg just ett program “Secret Millionare” som handlar om miljonärer som ger pengar till verkligt behövande eller projekt.
  Det är en sådan underbar känsla att se människor vakna över vad fattigdom och umbäranden är.
  Tänk om man kunde få GE till många, GE mycket, och få tacka Gud för att man fått möjligheten att göra något stort för honom och för andra.!!! WOW! Gud är så god, han hör våra böner, måtte vi få vara med om Mirakel snart! AMEN.
  /Maria

 2. Hej Janne Det satan vill göra är att knäcka oss, och få oss lamslagna. Det är klart att såå mycket är arrangerat/förberett men hur ska vi folk att se det då? Jo geneom att tala om sanningen, den sanning som Jesus lärt oss att se!
  Ton på min gene kraft? Jag har ingen, jag lämnar allt åt Gud, jag har inget annat. Jag har bara honom, och jag vet att du tänker likadant i detta.
  /Maria

 3. Det stod att anfäktaren vill göra oss ensamma och i tron att vi ska lösa allting själva. Det går ju inte och då blir man missmodig och tvivlar på Guds väg/kraft.

  Jag känner igen mig i den beskrivningen: den kristne är inte en Don Quixote och jag har lätt för att komma i den positionen.

  Kanske det är viktigare att Guds upplysning av oss kommer först?

  många kan inte se eller vill se att det är små cirklar och få idégivare i alla de här odemokratiska programmen.

  många människor vill tro att det är dem själva som “röstar fram Obama och löser klimatproblemen” när de mesta är arrangerade valscener.

  Tron på människans egen kraft lämnar inte människan frivilligt ifrån sig.

  Ändå är det precis det som Jesus kräver av oss.

 4. Det är helt rätt att vi inte kan själva, vi måste ha hjälp av Jesus och DHA, för själva kan vi inte se och strida själva, bara till en viss del.
  Gud vet hur svaga vi är och hur vi blir anfäktade/anfallna och han vet greppet vi ska ta.
  YES! /Maria

 5. Läste idag i en liten skrift om andlig “strid” att vi ska fokusera på Jesus så vi inte syndar och lätt blir offer.

  Vi kan inte strida själva för rättvisan, utan guds Ord och DHA är den andliga kraften, inte oss själva!

  Vad säger du?

 6. Hej Janne, ja jag fick din mail, angående detta bedrövliga i lagförslagen, och det kommer närmare och närmare, och den räddning som finns kommer bara från Gud!
  Han är vår räddning. Det är kalrt att det måste finnas övervakning /ENLIGT DEM SOM SKYDDAR både sig själva och brottssyndikaten/
  Vi får inte ge upp, det finns ju de som ingenting vet.
  :::::::::: Herren vet och han kommer att skipa rättvisa så det dundrar.
  Hälsn Maria

 7. Automatic law – diskriminering och profilering.

  Guilty until proven innocent – Skyldig innan bevisad oskyldig.

  Många brott kan inte lösas när EU-staten och affärsintressena bakom själva är SKURKAR!

  Såg du lagförslagen i Prison Planet artikeln jag skickade dig?

  En sak värre än den andra – lagar som skyddar de kriminella vid makten och behoven att dölja sina intentioner och speja på befolkningen.

  De vet att vi vet hur de opererar nu och då manas buren fram och vi ska kliva i.

  Herren ska vara vår sköld!
  Det här klarar vi inte att brotta ned själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.