De sista tiderna /Iransk politiker…

 

Dick Haas rapporterar från Jerusalem: Iransk politiker hotar med att utplåna Tel Aviv


 
Esfandiar Rahim Mashaei, politisk rådgivare åt Irans statschef Mahmoud Ahmadinejad, sade häromdagen: Den israeliska staden Tel Aviv kommer att utplånas, om någon angriper Iran.
Den palestinska pressagenturen, kontrollerad av PLO/Fatah, förmedlade Mashaeis hotelse, som för övrigt är en vardagsvara.

Ahmadinejad har under flera år nästan regelbundet hotat Israel med förintelse och han brukar tillägga att Iran har teknologiskt kunnande för att gå i land med uppgiften.
Ahamdinejad brukar förstås inte kommentera möjligheten att en iransk atombomb, buren av en långsdistansraket, skulle missa Tel Aviv och förstöra Jerusalem i stället… och ta livet av minst en halv miljon palestinier samt ödelägga al Aqsa-moskén och Klippdomen i Gamla stan.

Ett missöde är lätt hänt, eftersom avståndet mellan Jerusalem och Tel Aviv är knappa 45 km.
Mashaei verkade vilja verkställa hotet också som svar på en amerikansk aktion mot Iran, för han började tala om Tel Avivs utplånande som en direkt kommentar till de färska uppgifterna om att de amerikanska styrkorna kring Persiska viken börjat installera ett raketförsvar mot eventuella iranska attacker. Iran har redan skarpt fördömt dessa åtgärder i det egna omedelbara grannskapet. Läs fortsättningen på artikeln här:

En annan färsk notis handlar om att Mahmoud Abbas, PLO:s ordförande, helt uppenbart börjat klättra ner från sitt så kallade vägrarträd; Abbas kan nu plötsligt tänka sig att inleda nya direkta samtal på låg nivå med Israel, på villkor att alla israeliska byggen i östra Jerusalem och på Västbanken stoppas under tre månader.


USA har den senaste veckan utövat starka påtryckningar på Abbas att snarast inleda en ny samtalsrunda med Israel. Abbas klättring ner från trädet framgick av en intervju som han gav under veckoslutet för tidningen Guardian i London.
De israelisk-palestinska samtalen har legat nere, därför att Abbas haft svårt att förlika sig med faktum att Likud-ledaren Benjamin Netanjahu blev israelisk statsminister för drygt ett år sen.

Abbas och den förre premiärministern Ehud Olmert kom så väl överens att man kan förstå Abbas; ibland undrade man vem Olmert faktiskt representerade, den egna sidan eller den palestinska. Eller kanske den amerikanska inställningen?
Olmert ville som alla israeliska ledare i första hand vara USA till lags. Netanjahu har börjat adoptera samma hållning, men bromsas av andra ministrar som inte är med på noterna. USA tycker därför inte om den nuvarande israeliska regeringen. President Barack Obama uttryckte det i klarspråk i ett tal i förra veckan.
Det skall förstås till ett under om de här herrarna någonsin uppnår ett meningsfullt fredsavtal i Mellanöstern.
http://www.dickhaas.com/
 
 

6 thoughts on “De sista tiderna /Iransk politiker…

 1. Jamen om du inte läser dem hur ska du då få reda på s k nyheter och vad som sker….Håll dig informerad- innan de stänger internet
  /Maria

 2. Hej Andreas
  http://fredimellanostern.wordpress.com/
  Här kan du läsa väldigt mycket om Israel och krigen och om dåtid och nutid, det förklarar bättre än vad jag kan.
  Det är klart att det är speciellt med Israel, Israel är Guds folk, fast så många fördömer den sanningen. Israel kommer aldrig att bli så krossat som många vill, Gud håller sin hand över det.
  Läs gärna mer av Dick Haas rapporter. Du har länken i inlägget.
  /Maria

 3. Tänker lite på detta med USA och Israel. Jag tycker att USA verkar skydda Israel speciellt mycket i världen.

  Frågade en gång han som har sidan “Hela Pingsten” vad han sa om det, och han sa att USA inte skyddar Israel mer än andra länder som de har intressen i.

  Men jag tycker det verkar som USA skyddar Israel mest av alla länder — vad säger du då Maria?

  Och om USA tycker om Israel speciellt så vad beror det på då? Själv tror ja i sånt fall det har att göra med att USA är kristet och at ju Jesus verkade i Israel (eller vad landet nu hette på den tiden).

  Okej orsaken det skulle ju kunna vara för att USA behöver ett land i mellanöstern som är USA-vänliga. Men i sånt fall: Skyddar USA sina vän-stater i Afrika lika mycket? — ja inte har jag sett det direkt.

  Det är precis som det är nåt speciellt med Israel i denna värld. Men ingen erkänner det.

 4. Hej Janne Det skulle inte alls förvåna mig om det smäller rejält i Israel av Irans beskjutningar snart..?Israel har skäl att oroa sig och att försvara sig, helt klart.
  Vilken fas det än blir så står det klart och tydligt vissa saker i bibeln som vi kan förstå och tänka till om, det är farliga tider…som alltid. Tack för din kunskap och dina ord. Kram f Maria

 5. NATO/Koalitionen/USA bygger missilförsvar mot Iran i alla grannländer. Ungefär som Iran skulle vara så dumma att attackera Israel: Det betyder WW3.

  Däremot är Västvakterna sugna att frysa ut/bromsa/omstörta Iran som bekant.

  Propagandakriget pågår från båda sidor, förstås.

  Det kan vara bra att ta reda på vad den tystare sidan, i det här fallet Iran vill och hotar med och inte stirra på en propagandakommentar som upprepats några gånger.

  En falsk flagg terror attack riggad av väst börjar ett eventuellt krig (precis som i WW1 och WW2).

  Västvakterna vill mest ha krig här och Israel känner sig kanske hotade?

  Så här har det låtit i 10 år snart.
  Hoppas slippa se detta övergå i nästa fas!

  Kram, vilken fin sida!
  Janne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.