De sista tiderna / Bibelns sanningar

 

Inlägg fr www.flammor.com/

På TV-skärmen har vi den senaste tiden kunnat ta del av hur förtvivlade människor kämpar i världen, som hemsöks av katastrofer av olika slag. Det ger en samlad bild av en värld i nöd.
Ingen borde ha undgått budskapet. Ta t ex TV4 Nyheterna den 8 augusti kl 22.00, då alla nyhetsinslagen, fram till sportnyheterna i slutet av sändningen, var nyheter som var relaterade till extrema väderförhållanden runt om på jordklotet!
Den senaste tiden har vi nåtts av budskap om osedvanligt svåra katastrofer. I Pakistan har ungefär 20 miljoner drabbats av översvämningar. Även Europa drabbas: ”Svåra översvämningar i Europa” är t ex rubriken på en artikel i Sydsvenska Dagbladet den 8 augusti.
Ryssland har drabbats av en värmebölja som aldrig tidigare har noterats i deras historia. Skördar torkar bort, skogsbräder rasar i en enorm omfattning och Moskva ligger inbäddat rök.
Detta är bara några exempel från världens olika katastrofområden. På Röda Korsets hemsida förkunnar rubriken:

Översvämningar drabbar miljontals över hela världen
Under rubriken står det: ”Miljontals människor över hela världen har denna sommar drabbats av skyfall och översvämningar. Även länder som normalt är förskonade har utsatts för svåra oväder… I Sydasien har omkring 35 miljoner människor drabbats, medan det i Kina rör sig om häpnadsväckande 200 miljoner människor.”
Man skriver att halva Bangladesh kan ligga under vatten och att i Indien minst fjorton miljoner människor drabbats av översvämningar under året.
Som om inte det scenariot vore illa nog, kan vi räkna med att det blir än värre. Detta är nämligen det budskap som kommer från de som studerar förändringarna som nu sker, när det gäller vädret i världen.
Här en rubrik i Aftonbladet den 9 augusti:

Väderkatastroferna kommer att bli fler
I ingressen står det: ”Översvämningar, torka och bränder. Det extrema vädret har drabbat världen. Och den globala uppvärmningen gör att katastroferna blir fler. – Risken för extremt svåra naturkatastrofer ökar i takt med att den globala uppvärmningen ökar, säger meteorologen Pär Holmgren.”
Holmgren konstaterar vidare: ”Inledningen av 2010 är det varmaste året som uppmätts globalt någonsin. Det påverkar så klart vad som i slutändan blir väder, trots att det är skillnad på väder och klimat. Risken för extremt svåra naturkatastrofer ökar i takt med att den globala uppvärmningen ökar. Just i år så är min bild att de har varit fler och värre än de brukar vara”, säger Holmgren.

När man läser budskapet om att det bara kommer att bli värre i världen, är det lätt att tankarna går till vad Jesus säger i Matt. 24:8: ”Men allt detta är bara början på ’födslovåndorna’.”
Längre fram i sitt tal om den yttersta tiden, i vers 21, säger Jesus: ”Ty då skall det bli en så stor nöd att något liknande inte förekommit sedan världens begynnelse och aldrig mer skall förekomma.”

Massmedia ser det onormala tillståndet i världen och lyfter fram det. Radions P1-morgon den 11 augusti hade ett inslag med rubriken: ”Jordens undergång”.  En av dem som medverkade var den kristne bloggaren Christer Åberg som driver hemsidan: www.apg29.se. Han förde bl a fram att det som sker gör att han ”tror på att Jesus snart kommer tillbaka.” Ett allvarligt väckelsebudskap i ett aktuellt inslag i Sveriges Radio!
Vidare kunde man höra den världsberömde fysikern Stephan Hawking uttala sig: ”Jag ser farorna för mänskligheten, vår enda chans är att sluta stirra på jorden och att sprida oss ut i rymden.”
Människor inser alltmer det mörka tillståndet och söker mer eller mindre desperat efter utvägar till räddning. Det är inte de kristna som idag är de främsta domedagsprofeterna, utan forskarna som i media framför sina dramatiska budskap.

Det är hög tid för alla kristna att inse vad som sker och vad tiden lider. Det är också tid att profetisk lyfta fram att Bibeln har förutsagt det som nu sker. Inte minst måste vi lyfta fram det kristna hoppet om Guds räddningsplan genom Jesu andra tillkommelse! /H Nilsson, Flammor.

/Därför är vi många som går ut med Bibelns sanningar, för att de som inte tror ska få reda på vad Gud säger i sitt ord, och att tiderna som är nu är på väg mot värre. Bara Jesus kan rädda människorna. /Maria

10 thoughts on “De sista tiderna / Bibelns sanningar

 1. Hej Andreas. Det är bra att det finns lite program som handlar om tro och om Jesu återkomst, (ett av de få) jag skulle mer än gääärna ställa upp, men risken är att jag inte kunde sluta prata.

  Jag skulle vara otroligt glad om jag fick chans att tala i 15 minuter om vad frälsning är. OCH jag lovar jag kan tala fort….Herren är den enda riktiga vi har i denna världen att lita på.
  /Maria

 2. Hej Janne, man lär sig med tiden att se och det kan vi tacka Gud för. Tack vare tron så har vi fått ett seende som inte alla har.FN bestämmer mer o mer och EU lyder under FN.Det finns inte ens svensk politiker som vill säga rent ut vad som pågår i maktens korridorer, då skulle det bli upplopp, men det gör ju inget, för de nya militärerna kan ju handskas då med uppretade människor.

  Nytt parti: Den svages rätt i samhället, eller MÄNNISKANS rätt i samhället! Vilka skulle rösta tror du?
  Ska vi ställa upp? Hinner vi till den 15/9?

  Det skulle behövas. Kram f Maria

 3. (Ny luft och ny planet)

  Vi ser något komma och kan känna obehaget av alla överenskommelser, program och tester som inte sägs rakt ut (för det skulle skrämma och reta upp medborgarna!). Går man till rätt källor så vecklar kartan ut sig och man ser vad som är på gång, ganska enkelt. Så är det bara.

  Nationerna har ersatts av offentligt-privata kontrakt och nationerna lyder FN, det politiska ledarskapet och företagschefernas företagsplaner, läser jag om i Joan Veons bok om FN-systemet.

  Ingen svensk aktiv politiker kan säga det som det är.
  Och då blir det inte mycket att rösta på i valet i september.

  “Människans rätt i samhället”, är det enda parti jag tycker verkar vara intressant och värd min röst!
  Känner du till det partiet?

  🙂

  Varför inte verka för människans rätt att leva i det mänskliga samhället?

 4. Lika lite som på G Orwells tid med 1984-boken o andra böcker så tolereras det inte att vi har åsikter och tycker olika de styrande i topparna. Vi skall bara acceptera vad de gör mot männsikor. Det är märkligt att man kan läsa om vissa företeelser som faktiskr finns, men som förnekas, var ligger då felet? Varför förneka?
  Den enda som kan rädda oss är Gud och Jesus är vägen!!! Men det “vet” man inte.
  /Maria

 5. På tal om Christer Åberg och “apg29” som nämndes i artikeln ovan nu, så kanske du Maria hörde att han var med i radion (om det var P1 eller P4 eller vad det nu var). Jag storknade faktiskt, jag menar, vem bryr sig om en religiös tomte som Åberg som har en fundamentalistisk sida? (precis som du Maria). De flesta människor jag hör talas om verkar tycka att sidor som din och Åbergs är riktiga toksidor. Men jag tycker inte så, jag tycker ni gör skillnad, och en bra skillnad. Det är nog världen som är galen.

  Men jag storknade som sagt av att Åberg var med för man tror ju inte att han skulle vara med i riksradion (för det var det väl tror jag i alla fall). I samma radioprogram var Stephen Hawking (vetenskapsmannen) med och några andra. Ett program med en massa storheter och sen lilla Åberg med! Det du Maria. Ja du borde vara stolt att känna såna Nobelpristagare som du gör.

  Nästa gång ringer de väl upp Maria för en intervju så hon också blir världskändis och kan stödda sig på stan efteråt.

 6. Såg förra året på Smhi:s sida att de har ett samarbete med företaget Honeywell. Honeywell International gör obemannade flygplan, säkerhetsteknologi och div apparatur.

  De obemannade flygplanen används allmer i övervakningssyfte även civila samhället.

  En länk till NY times artkel och bild. Det sägs att obemannade flygplan gjodra av Honeywell används vid gränsen Arizona – Mexiko.

  http://www.flickr.com/photos/thepete/2399167071/

  UFO:s med andra ord!
  Haha 🙂

  Att vädergubbarna har mycket att göra för att världssamfundet få igenom global politik, det är helt klart. Och vi här nere på backen tror att det är “naturen som måste skyddas”. Global obalans är ju vad som krävs för att de ska få igenom sina system. Då tolererar vi hårdhandskarna och toppstyret som krävs “för att rädda oss”.

  Hjälp, vad snurrigt! 🙂
  När du sätter ihop de här pusselbitarna så kallas du “konspiratör”. Alltså finns/tolereras ingen kritik av Världsamfundet. Det är “fantasier” att vissa projekt existerar, även om man kan läsa om dem på organisationernas egna sidor.

  Värlsdsamfundet får fortsätta tills inget fungerar och Gud har fått nog.

 7. Hej Janne, tack för dina observationer och sökningar på vad som händer! Det ÄR verkligen skumt allt detta, och jag tror inte på ngn s k Global uppvärmning, i stället tror jag att de mixtrar med vädret och det kan vara oerhört farligt! Jag är trött på dessa illdåd och på dessa människor som sätter /försöker sätta sig över Gud.
  Det står om i vissa nyheter att Al Queda försöker ta makten i översvämningsområden med att hjälpa människor…. Ja det står mycket som vi inte förstår eller kan ta in eller vet är sant.
  Men felaktigheterna börjar lukta mycket illa.
  Här i Västerås är vädret också skumt emellanåt, det verkar som om de flygplan som flyger här släpper ut en del konstigheter, det ser väldans knepigt ut på himlen, och huvudvärk kommer som ett brev på posten, är det bara jag som reagerar tänker man ibland.
  /Maria

 8. (Väderprojekt i Nordeuropa)

  Jag har spenderat några timmar i helgen på meterologska sidor. På Smhi:s sida står det att det pågår klimatmätningar och kontroller i Nordeuropa just nu, och tysk, holländsk, engelsk vädertjänst samarbeter i något som kallas SAF, Satelite Application Facility.

  Vad är SAF och vad är “klimatkontroll”?

  SAF -The Satellite Application Facility on Climate Monitoring

  Met Office säger på sin sida att man är intresserade att kontrollera (monitor) och mäta förändringar i klimatet:

  “Concerns about the Earth’s climate have increased the need not only for international control of greenhouse gases but also for climate monitoring on a global scale. Only space-based observations can deliver this type of global data and the CM-SAF uses these data to provide the European contribution towards climate research. CM-SAF aims at the provision of satellite-derived geophysical parameter data sets suitable for climate monitoring. CM-SAF provides climatologies for Essential Climate Variables (ECV), as required by the Global Climate Observing System (GCOS) implementation plan in support of the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC).

  (SAF)
  Developed under the leadership of Deutscher Wetterdienst, the German Meteorological Service, in partnership with the Finnish, Belgian, Dutch, Swedish and Swiss National Meteorological Services, the CM SAF entered its Continuous Development and Operations Phase in 2007 after an initial operations phase had started in 2004.

  När jag sen sökte på Storbritanniens vädertjänst, fann jag snart en sidda som beskriver olika tekniker att “alterera klimatet” sk. geo engineering – vädermodifiering.

  http://www.metoffice.gov.uk/climatechange/science/explained/

  På Met Office beskriver man att man samarbetar internationellt i olika projekt, däribland SAF (satelitstudier) och talar om hur man kan släppa ut salt i havet, göra “global dimma”, vilka effekter sulfurrester har i atmosfären (aerosols) och hur de leder till en minskning av den “global uppvärmningen”. Utsläppen reflekterar solstrålar tillbaks i rymden bla.

  Vädermodifiering går under flera snarlika termer på engelska – “climate change mitigation”, “geo engineering” mfl.

  En fråga är om “climate monitoring” och de klimattester som EU:s vädertjänster här säger sig göra, är det samma som de onormala väderförhållanden som rapporteras?

  Mixtrar man med vädret så får vi onormala väderförhållanden?

  “2010, det varmaste året”.

  Det var snö i 4 månader i Göteborg i vintras/våras och i hela Europa och Nordamerika var det snöstormar, det var snö i sydstaterna mm och det betyder alltså att det blir varmare överlag, som TV-meterologen Per Holmgren antyder?

  Är det inte så att vädret (global uppvärming) är ett medel i att få igenom globala skatter och global miljöpolitik (FN:s och IPCC:s målsättningar)? När siffror har manipulerats för att komma hit, och FN konferensen i Köpenhamn var ett sk “misslyckande”, så har man nu börja bearbeta vädret för att få ned väderuppvärmningen?

  Många miljöforskare är överens om är lösningen på “global uppvärning” är att “ta kontroll över den”. i

  I Göteborg har det regnat och varit mulet i en hel månad i sommar. Solen tittar fram bakom diset en halvtimme om dagen och det är 20 grader varje dag. Det är kvavt och man går runt som i en dimma, och flera typer av moln och vädertyper samsas med varandra på himlen – ånga, vackervädersmoln, cirrus och svarta små utsläppsliknade moln far förbi. Molntäcket är kompakt.

  Det är mycket likt “global dimma” som meterologerna förspråkar vara en lösning på klimatuppvärmingen. “Räddar ni vädret nu?”, blir min fråga. Smhi svarar inte på sådana frågor, jag har testat förut.

  (Pakistans öde)

  I en artikel i AP i morse står det at Pakistanerna väntar på FN hjälp som dröjer. Längre ned i artikeln nämns det att översvämningarna “dränker Al Qaeda och Talibanerna” och också hotar Pakistans nationella säkerhet.

  Vem vill destabilisera Pakistan?

  Balucherna i södra Pakistan vill bli självständiga och det vill också USA/NATO, så oljeledningen TAPI kan byggas färdigt ut i Indiska oceanen (Bygget av oljeledningen TAPI är en av orsakerna till krigen i Afghanistan och Pakistan!). Destabilisera Pakistan är en målsättning. Översvämingen verkar göra jobbet.

  (AP 16/8 2010)
  …”Pakistan’s worst floods in recorded history began more than two weeks ago in the mountainous northwest and have spread throughout the country. Some 20 million people and 160,000 square kilometers (61,776 miles) of land – about 1/5 of the country – have been affected.

  The scale of the disaster has raised concerns it could destabilize the country, which is pivotal to U.S. hopes of defeating al-Qaida and the Taliban, has a weak and unpopular government, and an anemic economy propped up by international assistance.”

 9. Hej Jenny Tack så hjärtligt för det du skriver till mig, jag blir så glad av dina ord. Jag har tagit med många artiklar av dem som kan förklara bättre än jag, och denna artikel är fr Flammor.com
  Jag älskar Gud av hela mitt hjärta och vill tjäna honom hela mitt liv. Det är en vandring som inte alltid är lätt, men det vet ju de flesta som har Jesus i hjärtat…. Jaa jag vill gärna Gästblogga, vill du så vill jag gärna skriva ngt. Mailar dig.
  Gud välsigne dig, och stå upp för Jesus och låt honom leda. Varm kram f Maria

 10. Hejsan! vad bra skrivet, du tar verkligen fram det viktiga i det viktiga.Varje dag hittar man det mest intressanta på din blogg tack för den tid du lägger ned på din blogg och att sprida budskapet!
  Jag undrar om du skulle vilja ´´GÄSTBLOGGA´´ i min blogg,skriva ett inlägg om vad du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.