Att lyda Gud /Satan är en Frestare

 

Jag såg en film på TV (Söndag 15/8) som handlade om olja, och jag ville gärna se den eftersom det pågått så mycket hemskheter i år angående oljeplattformar och död, m m. Filmen hette: There will be blood.

I korthet kan man säga att filmen speglade hur man kan gå över lik för att få tjäna så mycket pengar som möjligt, och att man inte tar det minsta hänsyn till människor i ens närhet!
Filmen berörde mig djupt på grund av att HERRENS ord talade till mig så ofta under tiden filmen pågick.

Den visade också hur en predikant var hängiven Gud, men som till sist avsade sig Guds välsignelse och närhet. Detta gjorde predikanten för att han var i desperat pengabehov i krisens 1920-tal.
Idag är det många som först väljer att gå DEN SMALA VÄGEN- att gå med GUD. De går den vägen för att de älskar Gud och vill göra hans vilja. Men djävulen är en FRESTARE, han kan fresta människor!

Och vad händer? VÄRLDEN smyger sig på och en människa befinner sig helt plötsligt  på DEN BREDA VÄGEN istället! Åh, vilken villfarelse att pengar bara är gott. En sådan villfarelse finns idag i hjärtana hos människor och förstör deras liv. Och då blir följden att ett ANNAT EVANGELIUM predikas, detta för att få berömelse, att bli sedd och aktad och dra stor publik.
Men Gud ser ju allt detta! Han vet vad som ryms i ett människohjärta. Han ser mycket tydligt när det är på väg åt fel håll.  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.