Bibelord / Lita på Guds ord

Lycka och glädje vill de flesta ha, ja de ropar efter det, men sällan vet de vad de ropar efter. I Ordspråksboken står det mycket om vad just lycka kan vara och hur man får den. I Jeremia och i  många många andra böcker i bibeln tas detta upp.
Jag vill börja med Ordspråksboken 16:20:  * Den som aktar på ordet, han finner lycka, och säll är den som förtröstar på Herren* När vi tror på Herren och vill göra hans vilja då går det oss väl.

Ordspråksboken 18:22 *Den som har funnit en rätt hustru, han har funnit lycka och har undfått Herrens nåd.* Det är viktigt med starka äktenskap, och bäst är det om Herren får välja en man eller en hustru till en person. Se också 1 Mos 2:21-25; Ords 5:15-19; Joh 2:1-11)Detta säger jag för att Herren valde en man åt mig, detta efter ett kraschat äktenskap….Gud är så god!

Jesaja 54:17 säger: Och nu skall intet vapen som smides mot dig hava någon lycka; var tunga som upphäver sig för att gå till rätta med dig skall du få domfälld. Detta är Herrens tjänares arvedel, den rätt de skola undfå av mig, säger Herren.* Detta bibelställe har varit en lykta för mig och en stor hjälp genom många prövningar. Därför att jag tror på att Guds Ord är sanna så kan jag luta mig emot sanningen och veta att Herren står upp för mig, att jag har oanade möjligheter och kraft i GUD.

En fråga som man ofta kan ställa sig är denna i Jeremia 12:1 * Herre, om jag vill gå till rätta med dig, så behåller du dock rätten. Likväl måste jag tala med dig om vad rätt är. Varför går det de ogudaktiga så väl? Varaför hava alla trolösa så god lycka?* Den som inte hör Guds Ord och vill följa det, de går sina egna vägar, och de kan sluta i katastrof, trots eller just för rikedoms skull och för själviskheten som gjort dem döva för Guds bud.

Jag hoppas att just du håller dig nära Jesus Kristus, vår Herre.

/Kram f Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.