Avfallet i.. // Emerging Church/Avfallet/Avslöjande

   Vik inte av vägen!

 

Avfall i kristenheten? Ja så kan man verkligen uttrycka sig numera. Emerging Church….

Titta på denna länk från Jasmine på Berndt Isaksson´s hemsida: http://berndtisaksson.dinstudio.se/empty_154.html  

Här kommer klipp ur texten:

Det har ju redan skrivits mycket (och kommer att…) om Ekmans stora intresse för ENHETENS KYRKA, på Östansbäcks klosters område.   …….

-Finns många avslöjande detaljer på olika länkar, men denna länk innehåller motiv och vad som sker genom Nätverk etc.. läs själv hela…munk C Cavallin:

“Men Herren ger sin hjälp genom människor, ofta från oväntat håll. STÖDET från Pastor Ulf med församlingen Livets Ord har varit PÅTAGLIGT i flera år och nu konkretiserats i en direkt insats från marknadschefen där, Mats-Jan Söderberg, som nu bygger upp en särskild hemsida
www.enhetenskyrka.se

“MICHAEL ROOT (! se info om Michael), direktor för
Center for Evangelical and Catholic Theology efter grundaren Carl Braaten, som jag i sällskap med Benjamin EKMAN (!) träffade förra sommaren i USA, ledande amerikansk luthersk teolog…”

…”med mångårigt deltagande i både den internationella och den amerikanska luthersk-katolska dialogen. Där fattades beslut om att bygga ut och kombinera de
existerande nätverk som finns av lutherska och anglikanska teologer och kyrkomän med andra från olika protestantiska samfund som är beredda att ställa sig bakom en deklaration med innehållet: ..

“Vi uppfattar påven Benedikt XVI som talesman för den klassiska kristna tron…”…
“klostret här tacksamt tagit emot inbjudan till medansvar i Svenska Kyrkans OAS-rörelse, för min del (cc) som teologisk rådgivare (!), mest från platsen här. I mötet i somras i Skövde kunde broder BORIS (!) återigen delta, liksom han också tidigare under året var med om en retreat som rörelsen “Sant Liv i Gud” (!!!), kring Vassula Rydéns “profetiska budskap”, med ENHETEN just kring PETRI STOL i centrum (!!), anordnar.

“Till vårt nätverk (!) hör naturligtvis i första hand klostren (!).
I år har relationen till Wigberti-bröderna i
Werningshausen varit särskilt intensiv..”

www.svenskakyrkan.se/klostren/%C3%B6stanb%C3%A4ck/…

Jag tror knappt det är sant det jag läser i alla länkar, tidningar, nätet, m m, och jag tänker fortsätta följa upp det här som händer. En gång i mitt oförstånd/okunnighet fattade jag inte allt detta…..visst var jag på olika möten….men det var verkligen ett tag sedan nu, rättare sagt:  Åratal sedan.    Forts följer./Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.