Bön / 100% rätt då Gud får leda i allt

Ja det är viktigt att be om beskydd och be om  att få bli bevarad ifrån olycka och smärta. En som också bad om detta det var Jabe (Krönikerboken). Vi lever i en farlig värld och därför vet vi att saker och ting kan hända som kan göra oss verkligt illa. Vi får därför be Gud om att han beskyddar oss från det onda som obevekligen finns runt om oss, det vi kan komma att konfronteras av.

Men i allt det som vi inte känner till så vet vi ju att det kan bero på oss själva och de felval vi gör-  de kan få oss att råka illa ut. Vi får akta oss för felaktiga motiv, önskningar och handlingar som kommer från oss själva- vi får rannsaka oss själva och verkligen ta reda på vad det är vi gör/ställer till med/önskar/ber om. Vi får be Gud att han skyddar oss från oss själva, för vi vet inte alltid vad som är 100% rätt.

Vi får be att få hjälp med att möta olika slags frestelser, så att tankar och handlingar kan bevaras rena.

Jabe är ihågkommen som “den som bad”, och inte för den vanligaste orsaken till omnämnande: en hjältemodig insats av något slag. I sin bön ber han att Gud ska:
1) välsigna honom   2) utvidga hans område  3) vara med honom i allt och  4) bevara honom från allt ont. Jabes bekände Gud som det/den viktigaste i alla situationer. Samtidigt som vi ber Gud välsigna oss ska vi be att han intar den plats som tillkommer honom i våra liv. !!!

Jag tror att många har läst en bok som heter just “Jabes bön”, författare vet jag ej….men jag fick i en s k “cellgrupp” en gång för länge sedan lära mig att veta detta om att inta område/utvidga område/ Herren skulle välsigna mig…..och det syns mig felaktigt idag, för jag borde då också ha fått lära mig vilken plats GUD skulle ha i mitt liv! Anser att det var en form av villolära man genomgick i den  s k  undervisningen man fick. Nu vet jag sedan länge bättre!

JESUS ÄR MIN HERRE!

…och bevaren eder så i Guds kärlek, under det att I vänten på vår Herres, Jesu Kristi, barmhärtighet, till evigt liv. /Judas brev 1:21      Jesus kommer snart.    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.