Daniel..och Daniels bok i Bibeln.

 

 

Tycker du att Daniels bok i Bibeln är svår att förstå? Ja det kan den ju vara men..det finns förklaringar.Boken är ju till alla folk och till folk i alla tider. I Daneil 7:4-7 kan vi läsa om “Drömmen om fyra hemska djur.”

Daniel hade en dröm om en storm på ett mäktigt hav, och fyra stora djur steg upp ur havet, djuren hade olika utseenden och betydelser. Här kommer förklaringar till stycket så som bibeln ger dem:

Lejonet med örnvingar var Babylon, känt för sina snabba segrar. (Statyer av lejon med vingar har påträffats bland ruinerna i Babylon.) Björnen är det medo-persiska riket. De tre revbenen i munnen representerar tre fiender som besegrtas. Leoparden är Grekland. Dess vingar talar om snabbhet, och Alexander den store erövrade också en stor del av den dåtida civiliserade världen på bara fyra år.

Efter honom delades riket i fyra delar motsvarande leopardens fyra huvuden. Det fjärde djuret gör Daniel förvånad eftersom det inte var en världsmakt, och han frågar senare särskilt om det (7:19). det representerar både romarriket och den yttersta tiden. Många bibelforskare menar att de tio hornen är tio kungar som kommer att regera strax innan Gud etablerar sitt eviga rike (Upp 17:12).

 Dessa kungar hade inte kommit till makten när Johannes skrev ner sina uppenbarelser. Det lilla hornet är en framtida mänsklig härskare som kommer att sätta sig upp emot Gud (se 2 Thess 2:3-4). Och Daniel 7:9 säger: Här skiftar scenen till att beskriva den yttersta tiden. Denna rättegång påminner om den som Johannes skildrar i Upp 1:14-15. Gud, som är den som ger makt till nationerna, kommer själv en dag att döma varje nation.

.. Och Daniel 7:10 säger: Daniel såg hela mänskligheten framför Guds tron. Varje människa måste en dag göra räkenskap för sitt liv inför den Allsmäktige. Vad skulle Gud säga om ditt liv om domen ägde rum idag? Har du följt hans bud? Fråga dig hur du skulle vilja att Gud såg dig den dag det är din tur att stå framför honom, och lev så redan idag. Läs Daniels bok, den är så underbar och den visar oss på livsmod och på Guds stora kontroll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.