Brev som riktar.. Varför själavinnare?

 scp2ani2.gif

Jag tror att människor frågar sig vad det är för idé med att man försöker tala om Gud på internet…Det finns oerhört många sidor som talar om tro, detta är en av dem alla. På internet är man lite anonym och kan söka efter intressanta sidor som talar om tro… 

Det är viktigt att människor utanför kyrkorna och församlingarna får reda på att man kan leva ett kristet liv. Och var kommer människor i kontakt med kristna? Kanske någon gång på ett släktkalas, eller på en begravning, eller någon gång i snabbköpet eller på  något annat sätt. Men räcker det?

Nej, det räcker inte. Det måste finnas kristna lite överallt i samhället som tar sin tro på allvar, och gör allt för att vinna människor för Gud. Det är det viktigaste en kristen kan göra. I kyrkorna/församlingarna finns det så ofta folk som redan vet vem Gud är och nöjer sig med det. Men det finns ju de som inte vet någonting och är sökare, och vill hitta fram och hem för sin själ.. Det är den kristnes plikt framför allt, att föra människor in i Guds kärlek.

Jesus själv var framför allt själavinnare, och det är det största skälet till att jag vill vara det. Världen runt väntar på en mogen skörd att bärga, och det finns en mogen skörd, men felet är att det finns alldeles för få ARBETARE för Guds rike.

Jesus ömkade sig över människor och såg att det behövdes arbetare för att fler och fler skulle få komma till tro. Han bad sin Far i himmelen om att sända ut arbetare.  Jesus sade: “Gå ut på vägar och stigar, och nödga människorna att komma hitin, så att mitt hus bliver fullt.” /Luk 14:23

Vi frälsta/troende måste ut på fältet för att nå dem som ännu inte tror, vi kan inte sitta i kyrkorna och hoppas att det skall komma exempelvis 50 st ofrälsta inramlande en söndag till gudstjänst. Det praktiska själavinnandet är något som måste utföras där de människor man vill nå verkligen befinner sig.

Till Herrens hus skall en kristen komma för uppbyggelse, för sin inre människa, men räkna inte med att människor strömmar till en vanlig söndag för att rycka till sig Gudsordet. Det finns så oerhört många på stan en lördag eller en annan dag i veckan som man kan nå genom att bara finns till för en medmänniska…..

Det var på gatan vid Sköna Porten som Petrus och Johannes vittnade för den ofärdige mannenoch botade honom, och det var ute på gatorna som de stora massmötena i Jerusalem hölls. Halleluja! vad härligt det måste ha varit! Med bekväma bänkar,  och fina kyrkor och välsjungande körer…sitter de troende och hoppas på skörd. NÖD för själar som går vilse finns, ja, sådan nöd har jag själv, men jag försöker överallt att få in ett Gudsord till människor jag möter….. evangelisation, det är ett underbart ord, och vi som tror måste börja förflytta oss ut bland folket.

Vårt motto: Varje kristen är ett vittne för och om Gud

Vår uppgift: Ut bland de förlorade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.