Att bli frälst / Religion eller…

 jesuspaiditall.gif

Frälsning behöver varje människa. Varför det? För att varje människa står under synd, även om den inte begriper det. Människan använder religionen för att söka Gud. Men religion och kristendom är inte samma sak. Religion är en sak, och att lära känna Gud genom frälsning och genom relation är en sak. Man kan inte blanda ihop dessa saker.

Många människor kallar kristendom en Livsåskådning. Många kristna lever med kristendomen som en religion. Men du skall veta att kristendomen är unik, för man kan bara komma till Gud GENOM Jesus Kristus.

Nikodemus i bibeln frågade Jesus hur han skulle kunna nå Gud och han ville att Jesus skulle möta hans behov, och Jesus svarade att han måste bli född på nytt.  Guds väg och Guds rike får man bara lära känna genom att ta emot frälsning och nytt liv.

Innan man är född på nytt /frälst/ lever den gamla människan i mörker. Själen är beslöjad, förmörkad och kan inte se klart. Anden i människan är alltså död. Anden i relation till Gud är död, där finns ingen gemenskap. Därför gör människan fel i det att den dödar, förgör,m m.  Den gamla människan är stolt och högmodig och tänker för det mesta bara på hur den skall fram i livet.

Den tänker och arbetar för att skaffa sig så mycket som möjligt och vill tjäna så mycket pengar som möjligt att spendera på kul saker m m.  Den gamla människan ser inte  att den gör fel i detta, den gamla människan vill vara obeoende av Gud. Den vill skapa sina egna garantier.  Den säger: JAG har ansvaret! JAG vill göra så här…. men det kommer säkerligen en dag då den människan säger: JAG vill bli frälst! Jag vill veta vem Jesus är.  En människa kan bara få frid genom Jesu död på korset, där i hans död finns friden, som alla söker……….

“Nu gläder vi oss över vårt nya förhållande till Gud. Det är alltsammans ett resultat av det som vår Herre Jesus gjorde då han dog för våra synder och gjorde oss till Guds vänner.”  /Romarbrevet 5:11

Kristus kom inte bara vid ett lämpligt tillfälle i historien, han kom vid exakt rätt tidpunkt –  enligt Guds egen tidtabell. Gud styr historien och det var han som avgjorde NÄR, HUR och framför allt VARFÖR Jesus måste dö.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.