Bön / De troende ber

Vi som är troende har så många böneämnen, alltså inte bara för oss själva utan för många många människor i världen. Nedan kan du se några av de ämnen och människor vi kan be för.

Påven och skandalerna:

I ett brev till irländska katoliker erkänner påven den känsla av svek som offer och deras familjer känt från kyrkan. Han skriver att det begåtts “allvarliga misstag” av de biskopar som tagit emot anklagelserna om pedofili, skriver BBC news.
En rad avslöjanden av pedofilskandaler har skakat den katolska kyrkan de senaste åren. Kyrkans män har begått övergrepp, som tystats ned i decennier. Påvens brev är nu Vatikanens första officiella uttalande om detta.
Det har även kommit rapporter om sexövergrepp som innefattar katolska präster i andra länder, bland annat påvens hemland Tyskland.
I sitt brev vänder sig påven till offren: “Ni har lidit allvarligt och jag är djupt ledsen.” Han skriver vidare att de som är skyldiga till övergreppen måste “svara inför Gud och inför rättsliga tribunaler för de syndfulla och brottsliga handlingar de genomfört”.

I brevet nämns inget om biskopars eventuella avgång, trots att vissa redan frivilligt gått ut och sagt att de är villiga att lämna sina poster.
Marie Bergström Svd
********
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/webbtv/hundratals-flyr-islandsk-vulkan_4456095.svd
Vulkanutbrott på Island. Se länk.
********

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/webbtv/sandstorm-drabbar-peking_4453507.svd
Sandstorm drabbar Kina.

********
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/webbtv/1000-tals-evakuerade-vid-cyklon_4424937.svd
Cyklon i Söderhavet

********

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.