Bibeln/ Om tidens slut / Ta emot Jesus

Denna tidsålders avslutning:

I Daniels 2:a kapitel kan vi läsa om konung Nebukadnessars dröm och den bildstod han såg. “I versarna 34 och 35 står det: Medan du nu betraktade den, blev en sten lösriven, dock inte genom människohänder, och den träffade bildstoden på fötterna, som var av järn och lera, och krossade dem. 35. Då blev på en gång alltsammans krossat, järnet, leran, kopparen, silvret och guldet, och det blev såsom agnar på en tröskloge om sommaren, och vinden förde bort det, så att man inte mer kunde finna något spår därav. Men av stenen som hade träffat bildstoden blev ett stort berg, som uppfyllde hela jorden.”

I vers 44 står det: “Men i de konungarnas dagar skall himmelens Gud upprätta ett rike som aldrig i evighet skall förstöras och vars makt inte skall bli överlämnad åt något annat folk. Det skall krossa och göra en ände på alla dessa andra riken, men självt skall det bestå evinnerligen;”

Det är där vi är nu. Herren ska upprätta sitt rike här på jorden. Och de riken som nu finns kommer att få ett hastigt slut. Jesu tillkommelse och upprättandet av Guds rike på jorden, är något så oerhört stort och revolutionerande, så att något sådant har aldrig tidigare inträffat i världshistorien. Detta har vi nu alldeles inpå oss. Snart kommer denna tidsålder att avslutas.

Hur mycket vet det TV-tittande folket om detta? De sitter och ser på en censurerad TV, och menar sig vara upplysta och att de är med sin tid. Med underhållning, lekar, idrott och filmer håller man TV-tittarna nedsövda och invaggade i en fantasivärld. De drömmer om, och planerar för en framtid som de inte vet någonting om.

Det pratas och skrivs mycket om fred. Men man undviker att tala om den egentliga orsaken till krigshotet. Och därför så kommer alla fredsförhandlingar till slut att misslyckas. Fredsarbetet kommer att stupa på det faktum att människorna vill inte bättra sig och omvända sig till Herren.

Om Gud finns och har all makt, varför kan han då inte se till så det blir fred på jorden? Det kan han. Varför vill han inte göra det då? Det vill han. Varför gör han inte det då? Därför att människorna själva vill inte. Jesus kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom. Joh. 1:10-11. Så är det än idag. Världen vill inte tro på Gud och har lämnat hans makt helt ur räkningen. Människor vill inte ha med Jesus att göra. De vill inte komma till ljuset därför att de vill inte få sina onda gärningar avslöjade.

Men åt alla dem som tog emot Jesus gav han makt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. Så är det än idag. De som tar emot Jesus som sin Frälsare, de får makt att leva i seger över synden och djävulen och världen. Ty allt som är fött av Gud, det övervinner världen; och detta är den seger som har övervunnit världen: vår tro. Vilken annan kan övervinna världen än den som tror att Jesus är Guds Son?
1 Joh. 5:4-5.

Varför gör inte Gud slut på djävulens makt och låter det bli fred på jorden? Det är just detta som Gud har erbjudit sig att göra. Ty inte sände Gud sin Son i världen för att döma världen, utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Joh. 3:17. Jesus är försoningen för våra synder, ja, inte endast för våra, utan också för hela världens. 1 Joh. 2:1-2. Jesu försoningsverk på korset hade varit tillräckligt för att frälsa hela världen, men den ogudaktiga världen tror inte på Jesus.

Världen vill inte ta emot den hjälp som Gud vill ge. Världen vill inte omvända sig till Herren, utan den vill hellre tjäna djävulen och tro på hans lögner. Därför säger Guds ord: Älska inte världen, ej heller vad som är i världen. 1 Joh. 2:15. Världens vänskap är Guds ovänskap och den som vill vara världens vän, han blir alltså Guds ovän. Jak. 4:4.

Eftersom världen inte vill ödmjuka sig inför Gud och inte vill ta emot Guds nåd till frälsning, så måste Gud först döma världen innan han kan skapa fred på jorden. Det som sker i världen nu, och vad som kommer att ske, det är vad de kristna i alla tider har längtat efter. Att denna ondskans tidsålder avslutas och världen får sin dom, och att Jesus kommer och upprättar sitt rike på jorden.

Men redan innan den ogudaktiga världen får sin dom, så är det möjligt för varje kristen att leva i en personlig seger över världen, synden och djävulen, därför att Jesus är med oss alla dagar intill tidens ände. Matt. 28:20.

Hur mycket man än försöker åstadkomma avspänning och nedrustning och pratar om fred, så kommer denna tidsålder att avslutas i enlighet med Guds ord. Ty dom skall Herren hålla på jorden, en slutdom som avgör saken med hast. Rom. 9:28. Sedan blir det fred på jorden i tusen år. Upp. 20:4-10. / Allan Svensson´s hemsida  /  Detta är  ord som alla borde läsa. Människor har många frågor och människor förstår inte att svaren finns hos Gud och hans Ord.  LÄS IGEN: Jesu försoningsverk på korset hade varit tillräckligt för att frälsa hela världen, men den ogudaktiga världen tror inte på Jesus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.