Att berätta om Petrus / Jesus är vår befriare

Glädje..Tacksamhet..Förundran

Vad bör vi komma ihåg, och när vi kommer ihåg det… vad åstadkommer det då? Vi behöver ständigt komma ihåg att Gud FRIKÖPT oss från syndens slaveri. (Om detta läser du i: Rom 6:6-7; 1 Kor 6:20; Kol 2:13-14; Heb 9:12)

Vi kan inte på i egen kraft undkomma synden- bara Guds son kan rädda/befria oss.  När du läser Mark 10:45 så läser du om att Jesus säger att han är vår BEFRIARE.

Vi som är frälsta behöver alltså ständigt komma ihåg att vi verkligen är räddade och vi är räddade för att rädda andra.  Vi läser i 1 Petr 1:18-20:

*Gud betalade en lösensumma för att rädda er från det meningslösa liv som era förfäder levde. Den var inte av guld eller silver, som ni mycket väl vet, utan han köpte er fria med KRISTI eget dyrbara blod. Jesus var Guds syndfria och felfria lamm. Gud utvalde honom till detta långt innan världen skapades, men det är först nu i dessa dagar, som hans frälsningsplan står klar för er.*

Detta  skriver Petrus år 62-64 från Rom, när förföljelserna påbörjas…. han skriver detta också till dig och till mig. Vi ska påminnas om vad Gud gjorde då han lät Jesus dö för oss.  Denna plan fanns INNAN världen skapades. Visst är denna tanke svår att förstå? Ja det är svårt men jag är evigt glad att jag fått vara med om ett sådant under som att få bli frälst!!!  Påminn dig om att både lagen och Kristus ingår i Guds eviga plan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.