Bön /Är du en hycklare i bön?

 bon.jpgJesus Kristus har lärt oss hur vi ska be. Följer vi hans råd? Det finns många sätt att be på och Jesus varnar oss för att be som hycklarna gjorde då de ville framhålla sig själva;  eller be högt för att andra ska höra hur helig man är.Bön är den största kraften på jorden och vi ska tänka på vad vi gör då vi ber.

Vi har alla något av en hedning och hycklare inom oss, och det är ett felaktigt sätt att vara på. Vi skall inte imponera på andra i långa mångordiga böner som inte når himlen eller att kasta oss in i bönen utan att tänka oss för vad den helige Ande vill.

Vi kanske tror att Gud blir imponerad av vår bön och svarar direkt på en bön som är uppåt väggarna fel. Där har vi en hedning….

Hur bör vi göra då: *Gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Fader i det fördolda. Då skall din Fader, som ser in i det fördolda, belöna dig.*/Matt 6:5-15

Jesus fördömer ett tomt upprepande av ord som inte kommer från ett hängivet hjärta. Vaddå hängivet? Jo, han menar ju att människan som ber skall vara överlåten honom i allt. Vi kan ALDRIG be för mycket om vår bön är ärlig och uppriktig. Men innan vi börjar be så måste vi vara säkra på att vi menar vad vi säger.

Jesus ber oss att be bönen “Fader Vår”. I den bönen finns lovprisning,och vårt åtagande att ära hans namn, respekt, vi överlåter oss till Gud att låta honom visa sin perfekta vilja för oss både nu och sedan. Den innehåller bekännelsen att Gud tar hand om oss, och förser oss med mat för dagen, vi ber Gud att förskona oss från prövningar. 

Vill du be, så gör det med ett ärligt hjärta och tänk på att din själviskhet inte får ta över, be så som Fadern skulle vilja att du ber.*

4 thoughts on “Bön /Är du en hycklare i bön?

  1. Hej Celia. JA Fader Vår, denna himmelska bön, är nog kanske ints så populär, men ju mer jag ber den desto mer ser jag innebörden av vad Jesus sade.Den bönen innehåller allt som vi behöver be…så säger Jesus. Denna bön behöver verkligen få uppenbaras i vars och ens hjärta. KRAM f Maria!

  2. Fader vår har nog blivit lite sliten bland många kristna som läst (!) bönen i korus i kyrkan. Vi behöver ngo studera den noggrannt för att se hur fantastisk den faktiskt är.

    Bara genom att sluta läsa/rabbla den kan vi nå långt.
    /kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.