Bön/En bön kan vara så enkel…..

 

Vet du hur gott det är att be? Vet du att det sätts saker i rörelse när du ber? En kristens starkaste vapen är gemenskap med Gud genom bön. Resultatet blir oftast större än vi trott vara möjligt. Somliga anser att bön är en sista utväg då allt annat har misslyckats. Det är verkligen en missuppfattning. Bön är det första vi ska ta till. Eftersom Guds kraft är oändligt mycket större än vår egen är det verkligen förståndigt att ta den i anspråk, särskilt som han uppmuntar oss att göra det.

En bön kan vara så enkel, men ack så effektiv. Jag tar med en vanlig bön här som jag brukar be, så får du se ett exempel på bön.

Jag tar först och ber Fader Vår, och efter det börjar jag be, tacka, och be.

Tack Fader för att Du har frälst mig, genom din stora nåd. Tack Fader för att jag får vara Ditt barn. Tack Fader för att Du har all omsorg om mig och jag slipper vandra i mörker. Jag vet att Du älskar mig. Jag ber Dig Gud, om att jag i dag skall få göra Din vilja, jag ber att Du sätter mig där jag skall vara idag så att jag kan vara till nytta för Ditt rike.

Säg till mig vad jag skall göra och jag gör det. Jag ber Dig också välsigna och se till mina barn och barnbarn på deras vardagsvandring i dag och att Du drar dem närmare Dig. Tack för att du skall frälsa dem. Jag ber Dig om att vi skall få utav Din klokhet och vishet idag så att vi kan göra rätt saker, slippa gå fel.

Tack käre Jesus för den här dagen, tack för alla gåvor du ger oss. Tack för mat och husrum och tack för kärleken som Du lagt i våra hjärtan för och till andra. Låt kärleken få lysa genom allt idag och se till att vi går den rätta vägen. Jag tackar Dig och prisar Ditt namn. Tack för denna dagen, jag ber Dig och tackar Dig i Jesu mäktiga namn, Amen.

När man ber med sitt hjärta helt inriktat på Gud och har det helhjärtat med i bönen då händer det saker, det händer positiva saker med ens inre. Man öppnar upp för godheten och kärleken. Man låter Guds kärleks ljus finna plats och man tar ödmjukt emot hans värme./Maria

One thought on “Bön/En bön kan vara så enkel…..

  1. Fint om bönen. Vi kan be om både smått och stort och underbar är gemenskapen med Gud i bön. Tack för allt du delar med dig. Bless You!
    Kram Aneht

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.