Bön

Jesus säger i Matteus 6:5-8

“Var inte som hycklarna när ni ber. De spelar gudfruktiga genom att be offentligt i gathörnen och i synagogorna där alla kan se dem. De har verkligen ingenting att vänta sig från Gud. När du ber gå då in i ditt rum och stäng dörren efter dig och be i avskildhet till din Far. Då ska din Far, som känner dina hemligaste tankar, belöna dig.”

Rabbla inte upp samma bön gång på gång. Det gör de som inte känner Gud. De tror att bönen blir besvarad bara man använder många ord. Kom ihåg att er Far vet precis vad ni behöver, innan ni ens ber om det!”

Många människor tror att de ber när de egentligen inte gör det. För det handlar om hjärtats inställning till bönen. Om man går till Gud i bön, måste man veta att man har rent motiv och att man verkligen vill be honom om hjälp. Att bara be om själviska saker är inte rätt heller. De bönerna som Gud helst svarar på är de som är fullständigt ärliga, från vårt hjärta.

En bön som kommer ifrån ett ärligt hjärta, och inte en bön som bara bes i all hast, den tycker Gud om. Om vi inte är ärliga så kommer inte Gud att bry sig om den bönen, sak samma hur länge vi än ber.

Att lära oss vad bön är, det är viktigt. Att få gå in i sin kammare och vara ensam med Gud , det är gott. Det händer mycket vid en stilla stund, gärna på knä. För då visar du din ärlighet och hängivenhet.

Att få känna vördnad och även att få känna hur liten man egentligen är, det är nyttigt. Att kunna erkänna att man inte är så stor och kan allting, utan veta att det finns en som är större, det är bra det.

Börja gärna med att tacka Gud och lovprisa honom, för då kommer du in i rätt förhållande till honom. Att sedan börja med att be bönen Fader Vår, det är så rätt. Att avsluta med att tacka och prisa honom för allt det goda han ger oss, det är verkligen härligt./Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.