Bibelord/Älska dina fiender/Matt 5:38-48/Frid med Gud

 


Älska dina fiender.
Kärlek och inte vedergällning
38 Ni har hört att det är sagt: Öga för öga och tand för tand. * 39 Jag säger er: Stå inte emot den som är ond, utan om någon slår dig på den högra kinden, så vänd också den andra åt honom. 40 Om någon vill ställa dig inför rätta och ta din livklädnad*, så låt honom få din mantel också. 41 Om någon tvingar dig att gå med en mil, gå två mil med honom. 42 Ge åt den som ber dig, och vänd dig inte bort från den som vill låna av dig.

43 Ni har hört att det är sagt: Du skall älska din nästa *och hata din ovän* 44 Jag säger er: Älska era ovänner och be för dem som förföljer er. 45 Då är ni er himmelske Faders barn. Han låter sin sol gå upp över onda och goda och låter det regna över rättfärdiga och orättfärdiga. 46 Ty om ni älskar dem som älskar er, vilken lön får ni för det? Gör inte publikaner det också? 47 Och om ni hälsar endast på era bröder, vad gör ni för märkvärdigt med det? Gör inte hedningar det också? 48 Var alltså fullkomliga, såsom er Fader i himlen är fullkomlig.

*
Vi är inte fullkomliga människor. Om någon talar illa om en  skall man försvara sig då? Nej man ska be för den personen. Om någon tror att den “tillrättavisar” en person, men sårar och förstör i stället, då har personen gjort fel enligt vad Jesus säger. Man kan inte “tillrättavisa” någon hur som helst, men en del tar sig tyvärr rätten att göra det.  Man får be om kraft från Gud att förlåta och be för den som gjort fel. Du ser en liten video som berättar för dig….Jesu radikala uttalande säger att det är viktigare att erbjuda rättvisa än att kräva det, och man har ingen rätt att förtala människor.

Älska dina fiender

Love Your Enemies     VIDEO:n berättar

http://youtu.be/L0HhHLHLHaA

 

/Maria

2 thoughts on “Bibelord/Älska dina fiender/Matt 5:38-48/Frid med Gud

  1. Hej Janne. Vi är ju inte fullkomliga men dock frälsta och arbetar på så gott vi kan och vill följa Jesus helhjärtat. Det finns många som gör helt fel saker i skydd av Guds Ord, det finns många falska profeter och mera. jag är ett Guds barn och vill hålla mig till sanningen och lära mig likna Jesus mer och mer, och det vet jag att du tycker samma sak. Men visst har tungan sluntit och man gjort fel, men det är så skönt att man kan vara medveten och be om ursäkt. De höga hästarna tycker jag var så mycket värre förr, så ngt har ju hänt. Gud är god, det vet jag.-
    /Maria

  2. Det är lätt att låta tungan tala och använda citat ur Bibeln för att stärka sin sak. Bättre att låta Bibeln tala och tystna själv när man hör att det stämmer!

    Hur många gånger har man inte i smyg satt sig på en liten hög häst och ridit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.