Ett Guds barn/Rättfärdig inför Gud/Tester och prövningar

 

Att bli testad av Gud

Rest assured that if you are trying to walk righteously before the Lord, you are being tested. In fact, the deeper your walk with Christ, the more intenseyour testing will be. Scripture makes this clear:

*

Lita på att om du försöker gå rättfärdigt inför Herren, kommer du att testas.
I själva verket, desto djupare din vandring med Kristus blir,  desto mer intensiv kommer din testning att bli.
Skriften gör detta tydligt:

Dan 11:32 Dem som har kränkt förbundet skall han med smickrande ord locka till avfall, men de av folket som känner sin Gud skall stå fasta och hålla ut. 33 De förståndiga bland folket skall ge många insikt, men ändå skall de under en tid falla genom svärd och eld, genom fångenskap och plundring. 34 Men när de faller skall de inte lämnas utan hjälp, och många skall då av falska motiv sluta sig till dem. 35 En del av de förståndiga skall falla, och de skall luttras så att de blir rena och fläckfria intill ändens tid. För ännu dröjer slutet till den bestämda tiden.

Ef 4:20-21 Ni däremot har verkligen lärt känna Kristus sådan han är. 21 Ni har fått höra honom förkunnas och blivit undervisade i honom enligt den sanning som finns hos Jesus. 22 Ni har lämnat ert förra liv och lagt av den gamla människan som går under, bedragen av sina begär, 23 och ni förnyas nu till ande och sinne. 24 Ni har iklätt er den nya människan, som är skapad till likhet med Gud, i sann rättfärdighet och helighet.

1 Krön 29:17 Jag vet, min Gud, att du prövar hjärtat och har behag till vad som är rätt. Med rättsinnigt hjärta har jag burit fram alla dessa frivilliga gåvor. Och nu har jag också sett med glädje hur ditt folk som står här har burit fram åt dig sina frivilliga gåvor.

*
Vilka är de som skall luttras, vilka är de som skall prövas, vilka är de som… Det är de rättfärdiga, de som valt att gå med Gud- genom allt. Många har frågat: Varför händer detta mig? Varför skall jag få gå igenom detta?

I följande minipredikan står det om detta ämne:
http://www.worldchallenge.org/en/node/21373?src=devo-email

*

https://gospel.jesuslever.eu/category/predikan-c-o-rosenius/ Läs gärna denna predikan om att vara avskiljd från världen!

“Den som älskar sin far eller mor mer än mig är mig inte värdig, och den som älskar sin son eller dotter mer än mig är mig inte värdig. Den som inte tar sitt kors och följer mig är mig inte värdig ? Ingen som ser sig om sedan han har satt handen till plogen passar för Guds rike.” Matt 10: 37-38, Luk 9:62.

 

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.