Bibelord /Välsigna…

 

Gud har många underbara löfte till oss.Han har lovat oss att vi skall bli välsignade med framgång, och med ett underbart liv.

Men: vi kan inte bara få det utan att göra något i gengäld. Vad vi behöver göra är att akta på vad hans ord säger, och här kommer ett exempel på vad han menar då han säger att han vill välsigna oss:
“..om du delar med dig åt den hungrige av det du har och mättar den som lider nöd, då skall ditt ljus gå upp i mörkret och din natt bli lik middagens ljus. Och HERREN ska alltid leda dig; han ska mätta dig mitt i ödemarken och ge styrka åt benen i din kropp. Du skall vara lik en vattenrik trädgård och likna ett källsprång, vars vatten aldrig tryter. Dina avkomlingar skall bygga upp de gamla ruinerna, du ska återställa grundvalar från forntida släkten. Du skall kallas “han som murar igen sprickor”, han som återställer stigar, så att man kan bo i landet” (Jes 58:10-12)

Hur skall vi nå alla dessa välsignelser?

Vi måste sluta att döma varandra, sluta att prata illa om varandra, sluta upp med att tala ont och orättvist och fula ord till varandra. Vi kan inte förvänta oss att Gud skall välsigna oss om vi i vårt tal förbannar andra människor.

Gud vill att vi ska hjälpa den som har det svårt, att vi ska vara till välsignelse för andra människor, gammal som ung, och barn och vuxen.

Att ta reda på vad Gud vill med vårt liv, och lita på att det finns en plan för varenda en av oss…det vill han att vi ska göra. Vi kan inte gå omkring och göra våra egna grejer hela tiden, vi måste lyssna inåt och uppåt. AMEN.

2 thoughts on “Bibelord /Välsigna…

  1. så sant, så sant…

    tror jag har fått ett till favvo-bibelord, haha..
    “Och HERREN ska alltid leda dig..” Älskar såna bibelord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.