Att berätta om Jona

Ni kanske har läst om Jona, och hur han fick ett uppdrag från Gud, men han försökte komma undan Gud och hans kärlek och kallelse. Jona insåg snart att han inte kunde komma undan Gud.

Jona visste att han varit olydig, och att Gud sänt stormen i hans väg. Mitt under flykten förstod Jona att han måste underordna sig Gud. Och när Jona hade mist allt hopp vände han sig till Gud igen. Detta är typiskt människan. När allt går väl bekymrar vi oss inte, men när något går snett så ropar vi på Gud om räddning.

Med ett sådant sätt att leva blir vårt andliga liv som en berg-och-dalbana. En daglig kontakt med Gud ger vår tillvaro stadga, den som vi så väl behöver. Räkna med Gud! både i med- och motgång!

Gud älskar varje människa så högt att han vill ge henne tid och möjlighet att söka honom.

Gud skonade sjömännen från undergång, Han räddade Nineve när de lyssnade till Jona förkunnelse. Gud svarar på varje bön om hjälp som riktas emot honom.

Hans yttersta vilja är att varje människa ska söka honom och bli räddade för evigheten. I Bibeln finns all den undervisning man behöver. Om vi följer hans uppmaning skonar han oss och benådar oss från det straff vi egentligen förtjänat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.