Bibelord /Psalt 16. Sök Herrens vilja för ditt liv

 

Tron på Gud håller hoppet levande och hjälper oss att motstå fruktan. Det finns skrämmande omständigheter, men vi kan vara trygga och förväntansfulla, för Gud har ju kontrollen. När lag och ordning bryter samman och vi kanske bara vill gömma oss, ska vi minnas att Gud fortfarande har all kontroll över skeendet. Ingenting inträffar utan att han vet om det och ger sitt tillstånd. När du känner att du vill fly,  -fly till Gud. Han kommer att upprätta godhet och rättvisa på jorden när hans tid är inne.

Både den rättfärdige och Gudsförnekaren möter svåra prövningar, det vet vi. För några blir Guds prövning en renande eld, medan den för andra blir början till undergången, det vet vi också. Förakta inte Guds prövningar. Ta dem som en utmaning att övervinna, vi kommer att stå inför hårda år, men tillsammans med Gud, i tro, klarar vi av dem.

Om Gud är med dem som älskar honom kommer de som attackerar Guds efterföljare därmed att angripa Gud. Att göra det är  ytterligt meningslöst (se Ps 2:4-5, 10-12).Därför råder det aldrig någon tvekan om att den slutliga segern är Guds, även om det kan kännas som om vi är på väg att förlora.

*Ps 16:5 HERREN är min beskärda del och bägare; du är den som uppehåller min arvedel. 

 6. En lott har tillfallit mig i det ljuvliga, ja ett arv som behagar mig väl.

7.Jag vill lova HERREN, ty han giver mig råd; ännu om natten manar mig mitt innersta.

8. Jag har haft HERREN för mina ögon alltid; ja, han är på min högra sida, jag skall icke vackla.* 

SÖK HERRENS VILJA.     /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.