Det finns bara../Avguderi. Rom 1 , 2 , 3… SYND

 

Hur kan intelligenta människor tillbe avgudar?

Avgudadyrkan uppstår så snart man förnekar vad man vet om Gud. I stället för att erkänna honom som världens skapare och uppehållare sätter man sig själv i centrum för universum. Man uppfinner sedan gudar som passar bättre ihop med de egna planerna och önskningarna. Det kan röra sig om figurer i trä, men också om makt, pengar eller bekvämlighet. Det kan till och med röra sig om förvanskningar av Gud själv – Gud som jag vill ha honom istället för tvärtom. Den gemensamma nämnaren är att man tillber det skapade och inte skaparen. VEM är din Gud? Hur ser dina drömmar och förhoppningar ut? Ger du GUd chansen att visa dig vad han vill med ditt liv? Tillber du verkligen Gud eller är det bara dina egna  bilder av honom? New Age  är en nedåtgående spiral som kan sluta mycket illa för en människa som går in i det-  se kategori till höger….

Paulus skriver i Rom 1:21-32 om synden. Han skriver om den nedåtgående spiralen, som kan se ut såhär:  Man börjar med att förneka Gud, sedan skapar man sig en egen föreställning om hur han borde vara, och så faller man i synd  – sexuell omoral, girighet, hat, avundsjuka, mord, våld, lögn, bitterhet, skvaller och så vidare.

Till sist hatar man Gud och uppmuntrar alla andra att göra detsamma. Det är INTE Guds fel att det blir så här, men när människan väljer bort Gud tillåter han henne att leva som man själv valt. Väl fångad i denna nedåtgående spiral kan man inte själv ta sig ur den. Syndaren måste sätta sin tro till Kristus för att komma på rätt spår.

Så som det ser ut i samhällena idag så ser vi den nedåtgående spiralen överallt, titta vart du vill i  vilken stad som helst så ser du spåren av spiralen eller den stora hjälplöshet och svaghet och synden hos en människa.

Han tillåter oss att säga att vi är fria, leva som fria, fast vi är fångar under synden, han vet att man är en fånge under sin upproriska vilja. Detta innebär att vi  har FÖRLORAT vår fria vilja! Och den är att  INTE  SYNDA.  …..Fast i syndens våld….    ……mer om detta… /Maria

http://www.youtube.com/user/MariaEvighet#p/f/32/PLFhILnSQGQ

 Get right with God. D Wilkerson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.