Bibelord MIKA: Juda folk

 Mika bok kapitel 5 talar om hur profeten MIKA förutsäger kungadömets fall. Det står så här:

*Mobilisera armén! Fienden har börjat belägra Jerusalem och kommer att förolämpa Israels kung. Betlehem Efrata! Fastän du är en oansenlig stad i Judeen ska du bli födelseort för min kung, den evige.

Gud ska överlämna sitt folk till dess fiender, och landet ska vara övergivet ända tills Israel liksom föds på nytt, då de som fortfarande lever i landsflykt slutligen ska förena sig med sina bröder i det land som är deras eget.

Då ska Messias träda fram och vaka över sin hjord med den kraft Herren ger och med Herrens namns myndighet. Hans folk ska leva i lugn och ro, för han ska bli högt ärad över hela världen. Han ska vara vår frid. Och när assyrierna invaderar landet och tränger in i våra palats ska många mäktiga furstar försvara oss.*/Mika kap 5:1-5 

  /Mika tvekar inte att förutsäga den kommande förödelsen. Mika talar om att en kung skall födas: MESSIAS, en evig kung skall komma! och han skall så småningom regera i ett evigt rike!

Mika förutsäger kungadömets fall. Det måste ha varit svårt för invånarna i Juda att förstå detta. Gud hade ju lovat dem ett evigt kungarike. Babylon skulle dessutom angripa Juda och föra bort allt folket för en tid. Allt detta inträffade EXAKT som Mika profeterade (se 2 Krön 36:9-23; Esra 1-2)                  

Det är inte för att stilla vår nyfikenhet som Gud talar om vad som ska hända i framtiden. Han vill att vi ska ändra uppfattning och leva så att det stämmer överens med den plan han har för oss. Framtiden börjar nu. Kunskap om vad som kommer att inträffa bör motivera oss till trofast tjänst för honom. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.