Bibelord / Luk 14:7- 24 Den stora festen

 

Korsets väg

I Lukas 14 kapitlet läser vi om Jesus som vid en middag med en farisé, och denne skulle få Jesus på hal is och kunna arrestera honom. Men vad gör Jesus vid detta tillfälle? Jesus undervisar om två saker: Jesus berättar om Guds rike och vårt tjänande. Jesus talar om att Gud öppnar sitt rike för alla, rik och fattig, sjuk och frisk…

Mannen vid bordet såg härligheten i Guds rike men förstod inte hur han skulle komma dit in. Denna berättelse talar om för oss alla hur ofta man tackar NEJ till Guds inbjudan till festen i hans rike, eftersom inbjudan kanske kommer olämpligt.

Du eller dina vänner har säkert fått fler än en inbjudan om frälsning, från Gud, men inte tagit emot den. Det är nog dags nu att lära känna Gud, för då får du senare vara med på den största festen någonsin. Den blir i himmelen.

Man skjuter upp livsviktiga beslut, kanske på grund av rädsla för förändring. Man skjuter upp beslut, som handlar om liv och dör. Det är illa. Jesus uppmanar alla att INTE komma med ursäkter.

Det kommer en dag då inbjudan inte gäller längre.

Läs berättelsen från Gud i LUKAS 14:7-24 och fundera om det inte är dags nu att ta emot frälsningen. Du som redan är frälst kan få ytterligare chanser att få människor inför Gud och tro, hjälp dem. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.