Bibeln /Om “vi-är-gudar” -teorin/tron

Inlägget om “vi-är-gudar”-teorin fick en bra kommentar idag, och därför tar jag med den här och nu:   (Janne Olofsson)

Gud är GUD! Räcker inte det?

Om vi tror att vi är gudar, så måste det vara i brist på förstånd vi tror det. Är du allmäktig och universums skapare?

Det var inte vi som frälste oss själva från synder. Vi kom inte på tanken att vi skulle vara syndfulla, och behöva syndernas förlåtelse.

“Världen är ganska bra, och människor ganska ärliga” eller hur? “Vi behöver större interationella organ som kan leda mänskligheten”. Gärna sådana som verkar i skymundan.

Så här mycket gudar är vi:

Under loppet av 1-2 månader har vi 2-3 st G20 finansmöten (2 förberedande möten, minst! Sen officiellt möte i Toronto i juni, där gatorna ska svämma över av militär och militärflyg). Det hemliga utskottet Trilateral Commission möttes nyss på Irland. Den topphemliga Bilderbergkonferensen ska vara i i Spanien i år och världens centralbankirerna åker skytteltrafik för att leda all världens pengar till sina kompisars kistor i Grekland/Eurokrisen. hur mycket makt och korridorspring tolererar demokratin? Tydligen är det inte nog, än!

Vi tror att vi är gudar, det är det som är problemet.
Gud behöver inte tro det. Varför inte ge Honom en chans?
Vem ska rädda oss från detta berg av skuld som vårt ekonomiska system och våra ambitioner lägger på oss (bokstavligt och symboliskt)?

Hej Janne, jag gillar dina kloka kommentarer, så därför får du gästblogga här nu. Människor tror att de är gudar ja, men det finns BARA EN GUD. Det är du och jag o flera överens om, men det finns de som är ebvetna åt andra hållet och därför sänker nationer och ekonomi, för DE är ju gudar. Vem ska rädda oss? Gud räddar den som är troende, ödmjuk och har gudsfruktan (inte rädd för Gud, men vet om hans nåd och kärlek och makt.) Tack Janne. /Maria

8 thoughts on “Bibeln /Om “vi-är-gudar” -teorin/tron

 1. Hej Janne. Ja bra att du hjälper mig med det. Folk måste ju få veta vad som händer, inte alla vet de nyheter som du vet.
  Näää i DN o de andra tidningarna får vi inte veta sådant… hemliga saker..
  /Maria

 2. Ja visst! Jag kan ta några delar av artiklar på Global Research.
  Det här kommer inte in i DN, om man säger så!

 3. Hej Janne, jag skulle vilja att du översätter den artikeln och skickar mig den så ska jag lägga in den.
  Människor måste vara bra ointelligenta om de litar på detta system som pågår nu. Hörde nyss att Liatuen–eller Lettland vill ansöka om euron. “de” håller på att krossa vartenda land för att “de” ska få in en världsvaluta och en stark man—antikrist på scenen,
  åh!! vilket maktspel, överallt dessa övermänniskor som skor sig på andra och som spelar ut människor, som inte respekteerar andra utan sänker dem.
  Men GUD har sista ordet, hur tror du det blir vid domens dag? OJ jag vill inte veta det.
  Skicka artikeln är du snäll.
  /Maria

 4. Fick en artikel av ekonomen Michael Hudson (2 minuter efter jag skrev inlägget) som beskriver vad som är på gång i Europa de kommande åren. Som du säger har de flesta länder samma skuldproblematik – och kan så luras att *ge upp sin självständighet* till de internationella bankernas världsregering – IMF/World Bank/BIS/Wall Street bankerna (de privata bankerna knutna till Fed Reserve). När valutorna är i paritet – en Euro lika mycket värd som dollarn och Grekland, Spanien, Italien, Storbritannien, Baltikum, Polen och framför allt Tyskland står på rad (med hatten i handen!) kan den elektroniska världsvalutan (SDR) och ett övernationellt banksystem offentliggöras!

  Euron är under spekulativ attack.
  Där av diskussonen om Eurons stabilitet och framtid.

  Skulle bli mycket förvånad om någon stat i kris (som har Euro) går tillbaks till nationell valuta innan en global valuta introduceras (SDR är redan i bruk iofs!).

  Mer kan läsas i Michael Hudsons artikel: “Drop Dead Economics”: The Financial Crisis in Greece and the European Union

  Kolla in globalresearch.ca för diskussioner om dessa ämnen!

 5. Du Janne, jag vill bara gråta och skrika o sparka just nu, för jag vet att detta du säger är sant, och ingenting kan man göra, det är ju redan bestämt hru det ska bli. Inte bara Grekland har ju stora skulder och detta gäller ju de andra länderna också, titta på England vilken kris de är i.
  Och här i Sverige säger finansm Borg att det går såååå bra just num, fastän börserna dalade i går igen.
  VILKET SPEKTAKEL och Vilken röra! och de rikare blir rikare.
  Du är så väldigt bra på att se detta som händer, men varför hör man inte detta, varför kommer inte sanningen fram? Jojo det kan man undra.
  Jag vill lägga in din kommentar för att anbdra skall se den, det blir ett inlägg till Janne! Tack för det du gör.
  /Maria

 6. (Tankar om Babylon)

  Ja, Gud har berättat om hur det ska gå för Babylon i Uppenbarelseboken, och nu ser vi det med egna ögon!

  EU hann inte mer än sätta upp sin EU-stat innan vattnet tappas ur badkaren!

  1000 miljarder i utbetalningar och lån talas det om nu ( i amerikansk media) och det är början!

  Fed Reserve var sugna på att dela med sig av den amerikanska statskassan igen!! Utan att behöva kontakta kongressen! Fantastiskt att ingen kan sätta stopp för dem!

  (Wall Street Investmenbanken Goldmans Sachs inflytande på politiken)

  Såg du att den nyss valda domaren i Supreme Court Elena Kagan satt på Goldman Sachs som finansiell rådgivare för några år sedan!

  Obama skämtade nyss på en middag: “Presenting the Obama administration, brought to you by Goldman Sachs!!”

  Vilken galghumor! Det är sant!

  Då blir det nu ca 15-20 ex Goldman Sachs i topp-positioner i amerikanska regeringen (som lovade att göra sig av med lobbyister!).

  Försök smälta det här eller göra något som liknar demokrati av det hela!

  * Goldman sachs skriver finansregler för världen genom Geithner och Draghi i G20 (Efter att ha hjälpt till att punktera amerikanska husmarknaden 2007-2008).

  * Goldman Sachs sitter i Obama financial advisory positions genom Larry Summers och Citibanks Robert Rubin. (Derivatavregleringens förkämpar föreslår finansregelverk efter den globala derivat/finanskrisen 2008-2010!)

  * Goldman Sachs mfl punkterar (döljer Grekland skulder vid inträdet till Euron!) Grekland genom bokföringstrix.

  Sen ska medborgarna i hela världen betala bankkalaset för det är lågkonjuntur…(genom IMF och skattkistor i Tyskland mfl.) Det är recession igen…(samma recession som innan!)

  Globalregeringen (IMF/WB/G2O/WTO/FN+megabankerna) är verksam och driver in pengar till höger och vänster! Ingen röstade fram den. Den annonserade sig själv. Otroligt!

  Allt mer makt knyts till spelarna inom FN systemet och dess banker för varje dag!

  Ingen avoss kommer att klara sig odrabbad av skuldbergen som byggs över oss och kommande generationer.

  Var är Gud i skeendet?

  Gud går till rätta med oss. Lämnar oss att se våra överträdelser i vitögat.

  Ära vare Gud som låtit oss se detta i tid! I

  Tänk så vist Guds ord är:

  Du ska inte låna ut pengar med ränta och processa mot de fattiga, säger Psalm 15.

  Vad kan du göra som rik investerare/bankir/centralbankir i Babylon?

  I vårt ekonomiska system kan du (som centralbank) trycka upp pengar och dela ut till de privata bankerna (som snabbt trycker upp 10-40 ggr derivatprodukter och säljer till höger och vänster, försäkrade som guld av kreditinstituten!). För varje dollar/euro du har kan du som bankir låna ut 10-100 ggr mer än du har och får hjälp av staten för att göra det (genom obefinlig ränta i räntefönstret!). Gå gärna och låna ut produkterna till fattiga och utsatta ekonomier i andra och tredje världen som behöver hjälp!! Eller till städer och kommuner i kris! Sen kan du (när den stora immanenta prisinflationskrisen/industriboomen kommer efter 10-15 år och spelet spricker!) kan du gå och driva in skattepengar (genom statliga räddingspaket) och infrastruktur överallt på planeten. Och ingen ifrågasätter dig. Du har blivit för mäktig för lagen.

  Detta globala samhällspel kallas New World Order, av spelarna själva. Det går ut på att den informellt styrda finansvärlden “äter upp världen” (har fordringar på världens alla tillgångar) med hjälp av obefintliga regelverk, planering i många informella konferenser och arbetet av villiga politiker som Tony Blair, Silvio Berlusconi, Gordon Brown, Peter Mandelson, JC Trichet, Carl Bildt, Barack Obama, George W Bush Dick Cheney, Bill Clinton, Robert Rubin mfl. (Påven och Bin Ladenfamiljen kommer inte långt efter dessa!)

  Fractional Reserve banksystemet (vi har i västvärlden) är i min bild “mysteriet Babylon” (som alla kungar bugar inför och dricker dess blod i de sista tiderna. Detta beskrivs i Uppenbarelseboken (En annan tolkning av Babylon är Rom/Katolska kyrkan, förstås!).

  Mycken galenskap, utan tvekan!

 7. Hej Janne, jag tycker inte du lät upprörd men vet att du är upprörd precis som jag! Och vad säger Gud? Det vet vi.
  Jamen jag vet att du förlitar dig på Gud, det gör jag med, och vi vet var han står i dessa frågor, det som är smärtsamt är att alla går på den här leken som leder till döden.
  Pulsen går upp o ner o ibland mår man mer än illa. Så är det i dessa tider. Tack för all din kunskap och tankar.
  Media i Sverige får ju inte säga som det är det vet vi ju, de är köpta av kapitalet och övriga orättfärdiga.
  /Maria

 8. Hej Maria!

  Ursäkta det upprörda tonfallet!
  Orättfärdigheten sticker en i ögonen.
  Vad det verkar är Grekland/Eurokrisen en kopia av finanskrisen september 2008 när USA rasade. Och samma spelare rör sig på planen: hedge fund spekulanter och världens 10 megabanker. Har politikerna någon överenskommelse att lyda dem framför medborgarna?

  Hur ska vi tolerera detta halkande finansiella EU monster?
  Och mjäkigheten i svenska tidningar är bara för mycket.
  I Observer skrev Ruth sunderland en kröniska härom dagen då hon kallade krisen och investerarna (finansligan som blackmeilar världens regeringar!) för “prärievargar på jakt”. – Lyssna till prärievargarna på marknaden!

  Vargar jagar på prärierna. Och med de politiska kompisarnas godkännande!

  Jag borde förlita mig på Gud helhjärtat.
  Så skulle pulsen gå ned för ett ögonblick i alla fall!!

  Bättre att läsa Bibeln!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.